Η IKEΑ Running Team τρέχει και φέτος στον Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" για καλό σκοπό

Στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» παίρνουν μέρος διάφορες ομάδες εργαζομένων ή και πελάτες από μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας μας. Κάθε χρόνο ξεχωρίζει η συμμετοχή της ΙΚΕΑ Running Team.

Φέτος θα είναι η έκτη χρονιά που η ομάδα του ΙΚΕΑ θα φορέσει τα αθλητικά

της και θα πάρει μέρος στον διεθνή μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης. Εκείνο που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η συμμετοχή της συγκεκριμένης ομάδας έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» η ΙΚΕΑ Running Team τρέχει με σκοπό τη στήριξη του προγράμματος «Σταθμοί χαράς».

Με κεντρικό μήνυμα «Αξίζει να τρέξουμε», οι δρομείς, της IKEA Running Team, που αποτελείται από πελάτες των καταστημάτων ΙΚΕΑ καθώς και εργαζόμενους της ΙΚΕΑ, τρέχουν «για την Mammut», την παιδική καρέκλα, «για την MALA», το παιδικό καβαλέτο, αλλά και «για την FLISAT», την τροχήλατη θήκη παιχνιδιών.

Φέτος, οι 1.000 δρομείς της IKEA Running Team θα αφιερώσουν τη συμμετοχή τους στους «Σταθμούς χαράς» και συγκεκριμένα στα παιδικά έπιπλα και αντικείμενα που προσφέρει η ΙΚΕΑ στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

Η ΙΚΕΑ δίπλα στα παιδιά με τους «Σταθμούς Χαράς»

Η ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, έχει αναπτύξει και υλοποιεί από το 2013 το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς». Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, μέσω της διαμόρφωσης καλοσχεδιασμένων και λειτουργικών χώρων, όπου τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους.

Προσφορά για τα παιδιά σε όλη τη χώρα

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, η ΙΚΕΑ έχει διαθέσει εξοπλισμό σε συνολικά 67 Σταθμούς, σε όλη τη χώρα, από τους οποίους οι 10 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά απολαμβάνουν περισσότερο την ημέρα τους. H IKEA συνεχίζει την κοινωνική της δράση και το 2019 προσθέτοντας ακόμη 10 σταθμούς στο πρόγραμμά της.

Για κάθε σταθμό που εντάσσεται στο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, γίνεται μελέτη από τους έμπειρους διακοσμητές της ΙΚΕΑ και σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς αλλά και τους εκπροσώπους του Δήμου επιλέγονται οι επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του κάθε σταθμού.

«Τα παιδιά είναι το μέλλον»

Στην ΙΚΕΑ πιστεύουν ότι τα παιδιά είναι το μέλλον. Γι’ αυτό συνεχίζουν την προσπάθεια τους, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν στους μικρούς φίλους μία καλύτερη καθημερινή ζωή.

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 2.800 παιδιά είχαν τη χαρά να δουν το σταθμό τους ανανεωμένο, με καινούρια έπιπλα όπως κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες και ραφιέρες, λευκά είδη και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα