Γιούλια Σκριπάλ: Θέλω να επιστρέψω στη Ρωσία

Η Γούλια Σκριπάλ, παρά τη δηλητηρίασή της, η δήλωσε σήμερα ότι θέλει "μακροπρόθεσμα" να επιστρέψει στο σπίτι της, στην Ρωσία.

"Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ένας νευροπαραλυτικός παράγοντας για κάτι τέτοιο είναι σοκαριστικό" είπε η Σκριπάλ σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο πρακτορείο Reuters. "Η ζωή μου ήρθε τα πάνω κάτω", πρόσθεσε.

Η 33χρονη Γιούλια και ο πατέρας της Σεργκέι, πρώην διπλός πράκτορας που πρόδωσε τη Μόσχα αποκαλύπτοντας τις

ταυτότητες δεκάδων Ρώσων πρακτόρων στη βρετανική MI6, βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στην πόλη Σάλσμπερι, στις 4 Μαΐου. Η Γιούλια παρέμεινε σε κώμα για 20 ημέρες.

"Ξύπνησα κι έμαθα ότι είχαμε δηλητηριαστεί και οι δύο" είπε, στην πρώτη δήλωσή της στα μέσα ενημέρωσης μετά τη δηλητηρίαση. Η επικοινωνία της με το πρακτορείο έγινε μέσω της βρετανικής αστυνομίας. Η Σκριπάλ μίλησε στο Reuters από μια μυστική τοποθεσία στο Λονδίνο, καθώς τελεί υπό την προστασία των βρετανικών αρχών. Νοσηλεύτηκε για πέντε εβδομάδες και μέχρι τώρα δεν είχε εμφανιστεί στα μέσα ενημέρωσης.

"Είμαστε πολύ τυχεροί που επιζήσαμε και οι δύο από αυτήν την απόπειρα. Η ανάρρωσή μας ήταν αργή και εξαιρετικά οδυνηρή", ανέφερε στη δήλωσή της, που ήταν γραμμένη στα αγγλικά. "Καθώς προσπαθώ να συμβιβαστώ με τις συντριπτικές αλλαγές που έχω υποστεί σωματικά και συναισθηματικά, θέλω να φροντίσω τον πατέρα μου μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Μακροπρόθεσμα, ελπίζω να επιστρέψω στη χώρα μου", πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα