Γιώργος Δέδας: Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί

Ο προπονητής των Τρικάλων και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δέδας, μίλησε για την αποψινή μάχη του «Δικεφάλου» με την Βέντσπιλς για το Basketball Champions League, αλλά και γενικότερα τη μέχρι τώρα πορεία του στη σεζόν.

Εκπτώσεις για όλους από -70% στα PAOK FC Official Stores

Αναλυτικά

όσα είπε στο "Arena FM":

Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Βέντσπιλς: «Σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ. Είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά την ήττα στον Προμηθέα. Υπάρχει μία ιδιαιτερότητα γιατί ο ΠΑΟΚ έχει παίξει τρεις φορές με την Βεντσπιλς τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ξέρει που πάει, ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα λείπουν δύο βασικοί παίκτες, αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Είναι πολύ καλή ομάδα και παίζουν ένα στυλ μπάσκετ που αν τους αφήσεις να πάρουν ρυθμό, δεν μπορείς να το γυρίσεις. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι».

Για τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ: «Έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στην ομάδα, όπως έκριναν οι ιθύνοντες της ομάδας. Ακόμη και σε μεγαλύτερα κλαμπ είναι φυσιολογικό να γίνονται αυτές οι αλλαγές. Ακόμη και ο παναθηναϊκός χθες πήρε παίκτη. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις ποιος παίκτης δεν έκανε, όπως ο Ντίλαρντ για παράδειγμα που δεν είναι κακός παίκτης, έφερε τον Γκος, και σιγά-σιγά μέσα από τους αγώνες ο ΠΑΟΚ θα βρει τη χημεία που πρέπει».

Για τον ελληνικό κορμό που διαθέτει φέτος ο ΠΑΟΚ: «Αν θυμάμαι καλά ο ελληνικός κορμός του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είναι σταθερά καλός. Ο Χρυσικόπουλος είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Ο Μαργαρίτης ξέραμε ότι μέσα από την εμπειρία που έχει, κάποια στιγμή θα ανέβει αγωνιστικά. Ο Χαραλαμπόπουλος φαίνεται ν α ξεπέρασε τον τραυματισμό του και παίζει κανονικά. Υπάρχει ένας κορμός από 6-7 Έλληνες παίκτες συν κάποιους ξένους. Αυτό βοηθά και στο rotation, γιατί τα παιχνίδια μέσα στη σεζόν είναι πολλά».

Για το αν ο ΠΑΟΚ προλαβαίνει την τετράδα: «Οι ξένοι του Λαυρίου και το μπάτζετ του Προμηθέα και του Λαυρίου δεν είναι χαμηλό. Για παράδειγμα, οι ξένοι του Λαυρίου παίρνουν ετησίως 60.000-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δεν είναι φθηνό. Φανταστείτε ότι ο Γκρέι που έφυγε από το Λαύριο, του έγινε πρόταση αρκετά καλή για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά η Ζαντάρ του έδωσε 14.000 ευρώ τον μήνα. Η πρόταση του Λαυρίου για να τον κρατήσει ήταν πολύ υψηλή για τα δικά μας δεδομένα. Έχετε κατά νου ότι το μπάτζετ αυτών των δύο ομάδων είναι αρκετά υψηλό. Ίσως να πλησιάζουν και τα 800.000 ευρώ. Αυτό που συμβαίνει μ αυτές τις δύο ομάδες, είναι πολύ καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Το Λάυριο είναι μία εργατούπολη και θέλει μέσω του μπάσκετ να δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Αν οι άνθρωποι της ομάδας ασχοληθεί σοβαρά, τότε μπορεί να παίξει και στην Ευρώπη, εφόσον τερματίσει σε ευρωπαϊκή θέση. Το ίδιο ισχύει και για τον Προμηθέα, που κάνει μεγάλη προσπάθεια και στα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου. Σκεφτείτε ότι το Λαύριο είχε Αμερικάνο παίκτη που ενώ δεν έπαιζε, τον πλήρωνε γιατί ήξερε ότι σε τέσσερις μήνες θα έφευγε ο Γκρέι».

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ηρακλή, Ντάριους Ουάσινγκντον: «Τον έχω παίξει σε φιλικό με τον ΠΑΟΚ στην Τουρκία, όταν έπαιζε στην Ολίν. Προλαβαίνει να βγει μέχρι και πρώτος σκόρερ στην Α2! Αν είναι υγιής, μπορεί να βάλει εύκολα 30 πόντους. Είναι σκόρερ. Θα πάρει την μπάλα, θα δημιουργήσει ρήγματα. Ο Ηρακλής με τον Ουάσινγκντον, ανεβαίνει επίπεδο.

Για το δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους τα Τρίκαλα για να μην υποβιβαστούν: «Από την αρχή ξέραμε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Έχουμε μπροστά μας αγώνες που μπορούμε να κερδίσουμε. Όταν βλέπεις αντιπάλους που θέλουν το ίδιο πράγμα με εσένα να κερδίζουν, όπως ο Κόροιβος για παράδειγμα που κέρδισε τον Άρη και το Ρέθυμνο και ουσιαστικά σώθηκε, αγχώνεσαι. Σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να φτάσεις τις απαιτούμενες νίκες, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα