Γιαννούλης: Στον ΠΑΟΚ έχει αλλάξει η νοοτροπία

Για το πόσο διαφορετική είναι η κατάσταση που συνάντησε επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο αλλά και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, μίλησε ο αριστερός οπισθοφύλακας του Δικεφάλου, Δημήτρης Γιαννούλης.

Μόνο στα PAOK FC Official Stores διαθέσιμη η Team Line 18/19 !

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για

τους ημιτελικούς με τον Αστέρα Τρίπολης στο κύπελλο: «Θα είναι δύο παιχνίδια οπότε μπορούμε πιστεύω να πάρουμε την πρόκριση και στην έδρα μας που είμαστε πολύ δυνατοί. Ο Αστέρας δε στη δική του έδρα είναι διαφορετικός. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι για να περάσουμε στον τελικό και να κάνουμε το 3/3. Δεν κοιτούσαμε αντιπάλους και δεν προτιμούσαμε κάποιον. Με όποιον και να τυχαίναμε, σκοπός είναι να τα δώσουμε όλα, να νικήσουμε και να συνεχίσουμε».

Για το γεγονός ότι επέστρεψε σε έναν ΠΑΟΚ με νοοτροπία πρωταθλητή: «Σίγουρα κατάλαβα από την αρχή την κατάσταση, ξέρω τι γίνεται, είμαι Έλληνος και βλέπω την πραγματικότητα. Στον ΠΑΟΚ δεν έχεις πολλές επιλογές, πρέπει να πας για όλα, πρωτάθλημα και κύπελλο. Αυτό είναι λίγο διαφορετικό απ’ ότι έχω συνηθίσει, αλλά προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα και προχωράς».

«Η ομάδα είναι πολύ διαφορετική. Έφυγα στην διεκδίκηση του κυπέλλου και επέστρεψα για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου μαζί. Άλλαξε η νοοτροπία, υπάρχει πλέον κάτι που δεν υπήρχε παλιά. Τώρα το σκεπτικό είναι πάμε να τα κατακτήσουμε και τα δύο. Οι παίκτες είναι διαφορετικοί, αλλάζουν κάθε χρονιά. Αλλά το θέμα είναι να έχεις στόχους. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένους σε αυτούς, να πεις από πριν ότι πας για το νταμπλ, δεν θα καταφέρεις πολλά».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει και σε επίπεδο αποτελεσμάτων, με τελευταίο τη νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό που συνοδεύτηκε και από δυναμική εμφάνιση: «Η αλλαγή γίνεται αντιληπτή. Από πέρυσι ακόμα, και σε δύσκολες έδρες, ο ΠΑΟΚ έμπαινε στο γήπεδο και εύκολα ή δύσκολα έπαιρνε τους 3 βαθμούς. Το ίδιο συνεχίζεται και φέτος».

Για το αν ζούσε με τη σκέψη της επιστροφής ή τον φόβο ότι θα χαθεί με τον καιρό όπως άλλοι δανεικοί στο παρελθόν: «Πάντοτε είχα τη σκέψη πότε θα επιστρέψω και αν θα είμαι καλύτερος. Τελευταία ένιωσα πολύ έτοιμος να επιστρέψω. Δεν είναι εύκολο, όμως, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, πειθαρχημένος και με καθαρό στόχο: την επιστροφή στην ομάδα».

Για τη σχέση του με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια που τον συναντά πλέον ομοθεσίτη αλλά και για τις στιγμές που τον είχε μπροστά του στην πτέρυγα ως εξτρέμ: «Από αυτήν τη συνύπαρξη μόνο κερδισμένος μπορώ να βγω. Είναι εμβληματικός ο αρχηγός, κάθε μέρα κερδίζω πράγματα, κοιτώντας απλά το πώς κινείται και τις επαφές του με τη μπάλα. Μόνο κερδισμένος μπορώ να βγω. Είναι πολύ καλό παιδί, που με βοηθά, κάτι που χρειάζομαι. Είναι, επίσης, πολύ ωραίο να τον έχεις μπροστά σου, δεν χάνει την μπάλα».

Για την επικείμενη συνάντηση με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, αν πιστεύει πως πρόκειται για ομάδα προπονητή και τις σκέψεις του για το πώς θα πρέπει να παίξουν οι δύο αντίπαλοι: «Μετά από ενάμιση χρόνο που υπηρέτησα αυτήν την ομάδα, είναι κάπως περίεργο που τώρα θα είμαι αντίπαλος της. Μου αρέσει, βέβαια, θα δω παλιούς συμπαίκτες και συνεργάτες. Ο κύριος Κάναντι έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα, αν και δεν πιστεύω πως ο όρος “ομάδα του προπονητή” είναι ακριβής. Κι αυτό γιατί οι παίκτες είναι πολύ σημαντικοί και κάνουν καλή δουλειά, δεν εφησυχάζουν και αυτό βοηθά. Είναι συνδυασμός των δύο, προπονητή και παικτών.

Ο Ατρόμητος μάλλον θα πρέπει να παίξει με βάση την καλή του άμυνα πίσω και να εκμεταλλευτεί στην αντεπίθεση τους πολύ καλούς παίκτες που διαθέτει. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει παιχνίδι κυριαρχίας και να μπει μέσα ώστε να πάρει τους 3 βαθμούς».

Για το πρωτάθλημα και το αήττητο σερί: «Μας ενδιαφέρει η κατάκτηση του πρωταθλήματος, το αήττητο δεν το σκεφτόμαστε τόσο πολύ. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και το αήττητο δεν μας αγχώνει. Αν έρθει στο τέλος, θα γραφτεί στην ιστορία και θα είναι πολύ καλό».

Keywords
Τυχαία Θέματα