Για πρώτη φορά στην ιστορία της Α' Εθνικής ξεκινούν με "2 στα 2" οι πέντε "μεγάλοι"

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης ξεκίνησαν με "2 στα 2" στο πρωτάθλημα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρόνια της Α' Εθνικής, εδώ και περισσότερο από... μισό αιώνα!

Μετά τις δύο πρώτες "στροφές" της Superleague, πέντε είναι

οι ομάδες που έχουν κάνει το απόλυτο κι ας μη βρίσκονται στην ίδια βαθμολογική θέση, ελέω των τιμωριών που "κουβαλούσαν" ΠΑΟΚ (-2) και Παναθηναϊκός (-6).

Ο λόγος για τους πέντε "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός κέρδισε Λεβαδειακό (1-0) και ΠΑΣ Γιάννινα (5-0), ο Παναθηναϊκός τις Ξάνθη (0-1) και Λαμία (3-1), η ΑΕΚ τους ΠΑΣ (2-0) κι Αστέρα Τρίπολης (0-1), ο ΠΑΟΚ τους Αστέρα (1-0) και Πανιώνιο (0-1) κι ο Άρης τις Λαμία (0-3) και Λάρισα (2-0).

Αυτό ωστόσο συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρόνια της Α' Εθνικής, δηλαδή από τη σεζόν 1959-60, ήτοι εδώ και 59 χρόνια! Από τις 58 προηγούμενες σεζόν, συνυπήρξαν και οι πέντε στις 52 στη μεγάλη κατηγορία (φέτος βρίσκονται για πρώτη φορά και οι πέντε μετά το 2012-13), αλλά είτε γιατί κάποιες φορές συναντήθηκαν μεταξύ τους, είτε στις περισσότερες επειδή "γκέλαραν" από νωρίς, δεν είχαν καταφέρει ποτέ να κάνουν όλοι τους το 2/2 στο ξεκίνημα.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα