Για δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Πέτρος Λεκάκης: "Εγώ βγαίνω μπροστά αλλά είμαστε εμείς"

Την υποψηφιότητα του για την διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα σε συνέντευξη τύπου στον πολυχώρο WE, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πέτρος Λεκάκης.

Μαζί του στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας ήταν οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού 'Ελλη Χρυσίδου, Αθλητισμού και Παιδείας Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, Αστικής Ανθεκτικότητας,

Γιώργος Δημαρέλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Καθαριότητα Λάζαρος Ζαχαριάδης, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, Μαρία Πασχαλίδου και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θανάσης Παπαναστασίου και Βλάσης Γιτόπουλος.

Ο χώρος που δόθηκε η σημερινή συνέντευξη, όπως τόνισε ο κ. Λεκάκης δεν είναι τυχαίος, καθώς όπως είπε “σε αυτή την κίνηση είμαστε εμείς όχι εγώ”.

Τον λόγο πήρε πρώτη η Έλλη Χρυσίδου η οποία τόνισε πως μαζί με συνέργεια και με ένα κοινό όραμα για την πόλη, με τον Πέτρο Λεκάκη μπροστά.

“Έχουμε εμπειρία έχουμε γνώση να το πάμε παραπέρα. Αυτό το πείραμα για όλη την Ελλάδα, νδε μπορεί παρά μόνο να συνεχιστεί. Μέσα από εμάς με τον Πέτρο Λεκακή μπροστά, δυναμικά να απαιτήσουμε από την πόλη αυτά που η πόλη θέλει”, ανέφερε η κ. Χρυσίδου.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Λεκάκης ανέφερε πως μετά από δημιουργική και ουσιαστική σειρά συναντήσεων, αποφάσισε να ανακοινώνει την υποψηφιότητα του και να θέσει τον εαυτό του μπροστά, με μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία και και γνώση.

“Είμαστε κομμάτι της διοίκηση του δήμου, κομμάτι της πρωτοβουλίας. Έχουμε μάθει να βάζουμε στην άκρη το εγώ μας, ξέρουμε να δουλεύουμε ως σύνολο, έτσι μπορέσαμε να καταφέρουμε πολλά για την πόλη μας από το 2010 και μετά”, ανέφερε ο κ. Λεκάκης.

Όπως ανέφερε η κίνηση δεν έψαξε να βρει τον επόμενο Γιάννη Μπουτάρη γιατί όπως είπε ανάλογη περίπτωση με τον Μπουτάρη δεν υπάρχει.

“Χωρίς προστριβές και δεύτερες σκέψεις, από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, όπως μάθαμε μέσα από τις διαφωνίες μας, να εργαζόμαστε για το καλό της πόλης μας”, είπε ο κ. Λεκάκης.

Ο Πέτρος Λεκάκης ανέφερε ακόμα ότι η κίνηση δεν διεκδικεί καμία κομματική στήριξη χωρίς να κλείνει την πόρτα σε κανένα.

Όσον αφορά τις συνεργασίες είπε ότι η απλή αναλογική το επιβάλει και πως είναι στο dna των ανθρώπων που απαρτίζουν την κίνηση οι συνεργασίες.

“Είναι στο δικό μας dna οι συνεργασίες. Εμείς μάθαμε τον κόσμο τις συνεργασίες.. Είμαστε οι πρώτοι που συνεργαζόμαστε για ένα κοινό σκοπό, για την πόλη μας. Από σήμερα ξεκινάμε μια προσπάθεια και έχουμε πίστη ότι μπορούμε να καταφέρουμε να κάνουμε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, να πιστέψει σε ένα καθαρά αυτοδιοικητικό σχήμα”, σημείωσε ο κ. Λεκάκης.

"Η κίνηση δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες. Η Καλυψώ πήρε τις αποφάσεις της. Υπήρχαν κοινοί προβληματισμοι. Συζητήσαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε μια νέα παράταξη" απάντησε ο κ. Λεκάκης αναφορικά με τα όσα είχαν προηγηθεί στην Πρωτοβουλία.

Μιλώντας για όσους παρουσιάζονται ως εγγυητές της Πρωτοβουλίας επεσήμανε:

“Χαιρόμαστε που όλοι αναγνωρίζουν την επιτυχία της Πρωτοβουλίας και ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στην πόλη., οταν δηλώνουν ότι θα είναι οι εγγυητές της συνέχειας της Πρωτοβουλίας. Αλλά εμείς είμαστε κομμάτι της Πρωτοβουλίας, κομμάτι της διοίκησης και έχουμε εγγυηθεί ότι μέχρι 31 Αυγούστου θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε τον Γιάννη Μπουάρη και το έργο της διοίκησης”, δήλωσε ο Πέτρος Λεκάκης

“Εγώ βγαίνω μπροστά αλλά είμαστε εμείς. Και είμαστε εδώ για την πόλη”, τόνισε ο κ. Λεκάκης.

“Ο Λεκάκης είναι αυτός που μας ενώνει" τόνισε ο Λάζαρος Ζαχαριάδης. "Όλοι πρέπει να φοβούνται την καρδιά του πρωταθλητή. Γράφεται μια καινούρια ιστορία σήμερα" , είπε λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη τύπου, ο κ. Ζαχαριάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα