Γερμανική εταιρία έφτιαξε σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να μπει ο κόσμος στα γήπεδα

Μια τεχνολογία που θα φέρει επανάσταση στα ποδοσφαιρικά δρώμενα μετά κορωνοϊού, και που – κατά πως φαίνεται – θα επιτρέψει τη διεξαγωγή αγώνων παρουσία κοινού από τη νέα σεζόν, εισήγαγε η γερμανική εταιρία G2K.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία που έχει τη βάση της στο Βερολίνο, έχει αναπτύξει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που συνδυάζει τεστ θερμοκρασίας και μασκών με μηχανογραφημένη διαχείριση του κοινού, εξασφαλίζοντας την τήρηση των μέτρων προστασίας

και των αποστάσεων ασφαλείας τόσο εντός γηπέδου, δηλαδή στις κερκίδες, όσο και στους χώρους έξω από τα στάδια.

Η συνταγή φαίνεται πως είναι επιτυχημένη, μετά τα δοκιμαστικά τεστ που έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου και στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, το οποίο μπορεί έτσι να υποστηρίξει άνοιγμα της κερκίδας κατά 30% της συνολικής χωρητικότητας, ενώ το πράσινο φως πήρε και η Λειψία, που θα μπορέσει να ανοίξει το 50% του σταδίου της για το κοινό.

Το σύστημα της G2K δοκιμάζεται ήδη και στη La Liga – και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Ρεάλ Σοσιεδάδ – κατόπιν προτροπής της Microsoft, του χορηγού της διοργάνωσης.

Η προοπτική να έχει ένα Άνφιλντ με – έστω 15.000 – φιλάθλους ενθουσιάζει και τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ασχολείται προσωπικά με το ζήτημα, έχοντας μάθει τα… ευχάριστα από το στρατόπεδο της Ντόρτμουντ. Αν πάρει το «ΟΚ» από τη διοίκηση, δεν αποκλείεται σύντομα να καλέσει την G2K στο Λίβερπουλ, με στόχο να ακούει το κανονικό «You’ll Never Walk Alone» τη νέα σεζόν, και όχι το ηχογραφημένο από τα μεγάφωνα…

Το επόμενο διάστημα, και όσο η δραστηριότητα της G2K θα γίνεται ευρύτερα γνωστή, θα έχουμε και σαφέστερη εικόνα σχετικά με την εφαρμογή της τεχνολογίας της και την αποδοχή της από τις ομοσπονδίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα