Γερμανία: Η Κυβέρνηση θεωρεί πιθανή τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι - Επιφυλακτικός ο Υπ. Εξωτερικών Χ.Μάας

Η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι πιθανό ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Ναβάλνι να δηλητηριάστηκε.

«Επειδή υπάρχει πιθανότητα δηλητηρίασής του, είναι αναγκαία η προστασία του Ναβάλνι. Η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί πλήρη διαφάνεια στη διερεύνηση του συμβάντος. Δυστυχώς, υπήρξαν μερικές ύποπτες περιπτώσεις δηλητηριάσεων στην πρόσφατη ρωσική ιστορία», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.

Παρόλα αυτά, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Mάας προτίμησε να πάρει αποστάσεις από την άποψη

της Καγκελαρίας και μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κίεβο, εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός. «Λείπουν ακόμα πολλά στοιχεία, τα οποία πρέπει να περιμένουμε.Υπολογίζω ότι θα λάβουμε πληροφορίες από το (νοσοκομείο) Τσαριτέ του Βερολίνου (όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι) στο άμεσο μέλλον».

Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι ιατροί στη σιβηρική πόλη Ομσκ αρνήθηκαν ότι καθυστέρησαν τη μεταφορά του Ναβάνλι στη Γερμανία υπό την πίεση Μόσχας.

Τόσο η σύζυγος όσο και συνεργάτες του αμφιλεγόμενου σφοδρού επικριτή της Κυβέρνησης Πούτιν, ο οποίος πάντως κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί ως ακραίος εθνικιστής και λαϊκιστής, κατηγόρησαν τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου γιατρούς ότι με την καθυστέρηση να επιτρέψουν την αεροδιακιδή του Ναβάνλι στη Γερμανία αποσκοπούσαν στο να καθυστερήσει η ανίχνευση δηλητηρίου.

Ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου το διέψευσε αυτό. «Φροντίσαμε τον ασθενή και τον σώσαμε», δήλωσε.

Όσον αφορά στην πορεία της Υγείας του Ναβάνκι, ο Ρώσος πολιτικός και ακτιβιστής παρέμενε για 4η ημέρα σε κώμα, ενώ πλέον νοσηλεύεται σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στο Βερολίνο

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα