Γέμισε και πάλι παρκαρισμένα ο "πεζόδρομος" της Αγίου Μηνά (ΦΩΤΟ)

Παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ. γέμισε για ακόμη μια φορά ο νέος πεζόδρομος της Αγίου Μηνά, στη Θεσσαλονίκη.

Αν και η συγκεκριμένη οδός έγινε πρόσφατα πεζόδρομος, αυτό δεν εμπόδισε ασυνείδητους οδηγούς να παρκάρουν τα οχήματά τους πάνω στον πεζόδρομο.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, που έχει αναρτήσει ο Έφορος του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Κεχίμολγου, οδηγοί έχουν

σταθμεύσει τα Ι.Χ. τους, πάνω στις γραμμές του παλιού τραμ της πόλης.

«Η θλιβερή πραγματικότητα της διατυπανισθείσας "πεζοδρόμησης" της οδού Αγίου Μηνά, για την οποία ξοδεύτηκαν μαλλοκέφαλα, καθ' ην στιγμή η επί της οδού ιστορική Στοά Αγίου Μηνά καταρρέει. [1] Το μπαρ άπλωσε τα τραπέζια του. [2] Το μπαρ έβγαλε δυνατή μουσική για να ακούνε τα τραπέζια. [3] Τα αυτοκίνητα παρκάρουν στον "πεζόδρομο". [4] Ο χώρος που εργαζόμουν και δεχόμουν στο Εβραϊκό Μουσείο κατέστη άχρηστος λόγω οχλήσεως. Συγχαρητήρια, κύριε δήμαρχε. Συγχαρητήρια και σε όσους θεώρησαν αρχαιολογικό εύρημα τις γραμμές του τραμ και δαπάνησαν μια περιουσία για να τις "αναδείξουν"», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ευάγγελος Κεχίμολγου.

Η οδός Αγίου Μηνά αναπλάστηκε το 2019 με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς τον δήμο Θεσσαλονίκης, συνολικού ύψους 10 εκ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιελήφθησαν αναπλάσεις και άλλων περιοχών, όπως π.χ. των οδών Συγγρού. Β. Ηρακλείου, Αρχαιολογικού Μουσείου κ.α. Για την υλοποίηση του προγράμματος ο δήμος συνεργάστηκε με το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ). Με την αποκάλυψη των γραμμών του τραμ, η αρχική μελέτη του έργου τροποποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και έτσι η νέα διαρρύθμιση της οδού Αγίου Μηνά διασώζει το πολύτιμο ψήγμα της νεότερης ιστορικής μνήμης της Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες ανάπλασης έφεραν στο φως τις γραμμές του παλιού τραμ της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη γραμμή, από την εποχή που ήταν ιππήλατο (1893-1907) ένωνε το Αμαξοστάσιο (Ντεπώ) με τον παλιό Σθιδηροδρομικό Σταθμό μέσω της παραλιακής οδού Τελωνείων (σημερινή Νίκης).

Το 1927, λόγω των εργασιών υπερύψωσης της Λ. Νίκης κατά περίπου ένα μέτρο, η γραμμή ξηλώθηκε και τοποθετήθηκε στη Νέα Τσιμισκή, στην οποία ερχόταν από τον Λευκό Πύργο μέσω της Παύλου Μελά (Διαγωνίου). Επειδή όμως η Νέα Τσιμισκή είχε φτάσει τότε μόνο μέχρι την οδό Κατούνη, το τραμ έπρεπε να κάνε αναστροφή για να επιστρέψει στο Ντεπώ. Αυτή γινόταν μέσω της θηλιάς γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο Βενιζέλου- Αγίου Μηνά- Ίωνος Δραγούμη- Νέας Τσιμισκή.

Δείτε την ανάρτησή του κ. Κεχίμογλου:

Keywords
Τυχαία Θέματα