Γαλλία: Στη φυλακή τρεις ύποπτοι για φιάλες αερίου που βρέθηκαν στο Παρίσι

Τρεις άνδρες, δύο από τους οποίους έχουν φάκελο στην αστυνομία για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, παρουσιάστηκαν χθες βράδυ σε δικαστή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας στο πλαίσιο της έρευνας για τις φιάλες αερίου που βρέθηκαν στο Παρίσι τη νύχτα της 29ης προς την 30ή Σεπτεμβρίου. Οι άνδρες ανακρίθηκαν και προφυλακίστηκαν, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμίν Α., ο ξάδελφός του Σαμί Μπ. και ο Αϊμέν Μπ. ηλικίας από 28 έως 30 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας και σε

βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "απόπειρα δολοφονίας από συμμορία σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση", στη συνέχεια φυλακίστηκαν, σύμφωνα με πρόταση της εισαγγελίας του Παρισιού, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Τρία μέλη του περιβάλλοντός τους, που επίσης τέθηκαν υπό κράτηση τη Δευτέρα και την Τετάρτη, αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη σε αυτό το στάδιο της έρευνας.

"Οι ανθρώπινες και υλικές συνέπειες θα μπορούσαν να είναι δραματικές, χωρίς να γνωρίζουμε επί του παρόντος τους λόγους για τους οποίους αυτό το κτίριο μπορούσε να αποτελεί στόχο", δήλωσε χθες ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς, σε συνέντευξη Τύπου.

Εκείνη τη νύχτα του Σεπτεμβρίου σήμανε συναγερμός όταν ένας κάτοικος εντόπισε "λίγο πριν από τις 4.30" το πρωί τέσσερις φιάλες αερίου που έφεραν πυροκροτητή ο οποίος ενεργοποιείτο μέσω τηλεφώνου. Οι φιάλες, γύρω από τις οποίες είχε χυθεί πολλή βενζίνη, βρίσκονταν στο ισόγειο του κτιρίου στο οποίο διέμενε ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις αρχές, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, μια πλούσια συνοικία της πρωτεύουσας.

Για άγνωστο λόγο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρεις τηλεφωνικές κλήσεις δεν κατάφεραν να πυροδοτήσουν τον μηχανισμό.

Ο επιχειρησιακός τρόπος και δείγμα DNA του Αϊμέν Μπ. που ελήφθη από το σημείο αυτό, οδήγησαν τους ερευνητές στην εκδοχή των τριών δραστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα