Γ. Ορφανός: Η Θεσσαλονίκη μίλησε- Οι πολίτες έχουν τον νέο δήμαρχό τους (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Από την αποκλεισμένη λόγω του πλήθους οδό Γρηγορίου Παλαμά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού "Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον", Γιώργος Ορφανός, έστειλε μήνυμα νίκης στον λαό της πόλης, αλλά και πολλαπλά μηνύματα προς τους αντιπάλους του στην κούρσα

για τη δημαρχία.

Θεσσαλονίκη μίλησε και έστειλε το μήνυμα σε όλους αυτούς που περιμένουν τον καινούριο δήμαρχό τους, ότι τον έχουν" ανέφερε καταχειροκροτούμενος, ενώ απευθυνόμενος στον κόσμο που έδωσε το "παρών" στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, σημείωσε ότι η δυναμική του παρουσία "δίνει δύναμη και ορμή και σε μένα και στους συνεργάτες μου, αλλά και ελπίδα στο λαό ότι υπάρχει η δύναμη που είναι αποφασισμένη να αλλάξει τα πράγματα, είναι έτοιμη για να δώσει μάχες".

Ο κ. Ορφανός εμφανίστηκε ενωτικός, τόνισε ότι ο μόνος του αντίπαλος είναι τα προβλήματα της πόλης και ξεκαθάρισε ότι δεν θα ακολουθήσει την οδό της άγονης αντιπαράθεσης με τους ανθυποψηφίους του. "Από τη στιγμή που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος, ήμουν πεπεισμένος ότι το παλιό, το σάπιο, η στρείρα αντιπολίτευση δεν ταιριάζει σε κανέναν και πως είναι απαραίτητη η εποικοδομητική κριτική, η ένωση δυνάμεων, η ενωντική εργασία. Η μόνο επίθεση που έχει ουσία και νόημα είναι η επίθεση στα προβλήματα της πόλης μας. Εμείς επίθεση κάνουμε μόνο στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Με τους άλλους δημάρχους έχουμε τους ίδιους στόχους, εμείς όμως έχουμε άλλο τρόπο, της σύνθεσης, με όραμ και σκληρή δουλειά" είπε χαρακτηριστικά.

Ασκώντας μάλιστα κριτική σε άλλους υποψηφίους που έχουν ανεβάσει τους τόνους και προχωρούν ακόμη και σε προσωπικές επιθέσεις, ο ίδιος είπε ότι τον δρόμο αυτόν επιλέγουν όσοι δεν μπορούν να καταθέσουν ουσιαστικές προτάσεις. "Ηρθε η ώρα να κερδίσουν τα ρεαλιστικά οράματα, οι ιδέες που μπορούν να γίνουν πράξη. Όχι οι προσωπικές επιθέσεις και οι κοκορομαχίες, όχι ο παλαιοκοματισμός. Οι δημότες μας μετράνε καθημερινά. Δεν θέλω να κερδίσω τα στοιχήματα των πόσων επιθέσεων θα εξαπολύσουν οι υποψήφιοι μεταξύ τους".

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον" απαντησε και σε όσους τον χαρακτηρίζουν αντάρτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είναι ωραίο να σε λένε αντάρτη για την πόλη σου".

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Γιώργος Ορφανός είπε ότι δεν φοβάται τον Κλεισθένη, ενώ μιλώντας για ορισμένους εκ των αντιπάλων του, έκανε λόγο για σύγχρονους μαυρογυαλούρους . "Δήθεν δεν συνεργάζεται κανείς με κανέναν ή συνεργάζονται με συνδυασμούς που θα εκλέξουν μόνο τον επικεφαλής τους. Όλοι αυτοί από τώρα είπαν στους συμπλίτες ότι δεν έχουν την ικανότητα και τη θέληση να διοικήσουν. Πουλάνε τα ίδια ψέματα. Μέχρι να εκλεγούν και μετά θα αρχίσουν τα "Θα". Σύγχρονοι μαυρογυαλούροι και μάλιστα κακότροποι" σχολίασε σκωπτικά.

Ο κ. Ορφανός μίλησε και για τις αντιπαραθέσεις μεταξύ άλλων υποψηφίων μεσω social media, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θέλει ενδιάμεσους για να συνδιαλέγεται, αλλά προτιμά να ανταλλάσσει απόψεις από κοντά, γι' αυτό και η πόρτα του γραφείου του είναι ανοιχτή για όσους θέλουν να συζητήσουν μαζί του. Όσο γι' αυτούς που εμπλέκουν το ονομά του σε διάλογο αυτού του επιπέδου, τόνισε: "Εμείς είμαστε λύση. Το πρόβλημα είναι όσοι αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν να είναι σε μια άλλη εποχή".

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η παράταξη του θα κερδίσει το στοίχημα των εκκλογών και προτίθεται να δώσει μάχες, όπως αυτή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα