Γ. Μυλόπουλος: Το μετρό έπαψε να είναι ανέκδοτο- Ανέκδοτο έγιναν εκείνοι που το σταμάτησαν (VIDEO)

Το μετρό Θεσσαλονίκης τρέχει με γοργούς ρυθμούς, η βασική γραμμή και η επέκταση της Καλαμαριάς θα παραδοθούν στην ώρα τους, ενώ το 2018 πρόκειται να αρχίσουν και οι πρόδρομες εργασίες για τις επεκτάσεις του έργου στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Αυτά τόνισε από το βαγόνι του μετρό που

στήθηκε στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου των προέδρων Μετρό και ΟΑΣΘ και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Ο κ. Μυλόπουλος έκανε μια αναφορά στις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις που κράτησαν το έργο στάσιμο για χρόνια και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το μετρό έπαψε να είναι ανέκδοτο. Ανέκδοτο έγιναν εκείνοι που το σταμάτησαν».
Σχετικά με την πρόοδο των εργασιών, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό τόνισε ότι η βασική γραμμή του έργου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 55%, ενώ η νέα διοίκηση την είχε παραλάβει στο 40%. «Από το 2006 μέχρι και το 2015, μέσα σε δέκα χρόνια, το έργο έφτασε στο 40% και εμείς, μέσα σε 1,5 χρόνο καταφέραμε να προχωρήσουμε τη βασική γραμμή κατά 15%» σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος και πρόσθεσε σχετικά με τον πολύπαθο σταθμό της Βενιζέλου: «Από το 2012 που προέκυψε το θέμα με τον σταθμό της Βενιζέλου μέχρι και το 2016 που αναλάβαμε, δεν είχε γίνει καμία πρόοδος, οι εργασίες είχαν μείνει εντελώς στάσιμες».

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό επανέλαβε τη δέσμευση ότι η δοκιμαστική λειτουργία του έργου θα αρχίσει το 2019, ενώ έναν χρόνο μετά, η βασική γραμμή θα παραδοθεί προς χρήση στο επιβατικό κοινό. Στα τέλη του 2020, στο δίκτυο θα προστεθεί και η επέκταση της Καλαμαριάς, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2018, θα αρχίσουν οι πρόδρομες εργασίες για τις επεκτάσεις σε Σταυρούπολη και Κορδελιό.
«Έχουμε ολοκληρώσει τις γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες κι εντός του 2018 θα αρχίσουν οι πρόδρομες και οι αρχαιολογικές εργασίες στις δύο γραμμές» ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος.

Σχετικά με την επέκταση του αεροδρομίου, επανέλαβε ότι η γραμμή επελέγη να είναι υπέργεια, για λόγους ταχύτητας και κόστος. «Το έργο θα κατασκευαστεί σε ύψος 5,5 μέτρα πάνω από τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής. Με αυτό τον τρόπο θα κοστίσει λιγότερο και θα ολοκληρωθεί πιο γρήγορα» σημείωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Χρ. Σπίρτζης: Το ηλεκτρονικό εισιτήριο προτεραιότητα του ΟΣΕΘ

«Οι στόχοι που θέτουμε είναι πολύ υψηλοί» σημείωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι για να στηθεί ένα αποτελεσματικό δίκτυο αστικών συγκοινωνιών «απαιτείται συνεργασία και συμπληρωματική λειτουργία όλων των συγκοινωνιακών φορέων της πόλης».

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, το οποίο αντικαταστάθηκε από τον Οργανισµό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ). «Ο ΣΑΣΘ ήταν ένας σκόπιμα απαξιωμένος φορέας» σημείωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «μετατράπηκε σε ΟΣΕΘ όχι απλώς για να αλλάξει όνομα, αλλά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σχεδιασμού».

«Μόλις εκδοθούν οι κανονιστικές διατάξεις, ο ΟΣΕΘ θα εκπονήσει μελέτη ολιστικής προσέγγισης των αστικών συγκοινωνιών για όλη την περιφερειακή ενότητα και για τα ΚΤΕΛ και για τις ακτοπλοϊκές αστικές συγκοινωνίες. Γι’ αυτό το σκοπό θα συνεργαστεί με την Εγνατία Οδό και την Αττικό Μετρό» τόνισε ο Υπουργός.

Σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι ο διαγωνισμός προετοιμάζεται ήδη. «Έχει προβλεφθεί ενιαίο σύστημα με την Αθήνα κι έχουμε προφορικά συμφωνήσει να υπάρχει απόλυτη συμβατότητα και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ» συμπλήρωσε.

Κ. Αμπατζάς: ΟΣΕΘ ανοιχτός στον κοινωνικό έλεγχο

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Κώστας Αμπατζάς, τόνισε ότι στόχος είναι ενοποίηση του συγκοινωνιακού έργου. ««Οραματιζόμαστε έναν ΟΣΕΘ δεκτικό στα παρατηρήσεις πολιτών, δεκτικό στον κοινωνικό έλεγχο, δεκτικό στις παρατηρήσεις του κάθε πολίτη ξεχωριστά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα