Γ. Κατρούγκαλος: Αυτό που διαπραγματευόμαστε είναι όνομα που να ξεχωρίζει διακριτά την ιστορική ελληνική Μακεδονία

Στη θέση της κυβέρνησης αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στην στην εκπομπή «Πάμε Αλλιώς» της ΕΡΤ1 ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης αφορά το όνομα, ώστε να ξεχωρίζει στα μάτια του οποιουδήποτε η ιστορική Ελληνική Μακεδονία και το κράτος των Σκοπίων.

Παράλληλα,

σημείωσε πως παρά το γεγονός πως πλέον υπάρχει μια αισιοδοξία για την επίλυση του θέματος, δεν υπάρχει κάποια δεδομένη λύση. «Αυτό που διαπραγματευόμαστε είναι όνομα που να ξεχωρίζει διακριτά την ιστορική ελληνική Μακεδονία από το κράτος των Σκοπίων και να μην αποτελεί όχημα εδαφικών βλέψεων σε βάρος της δικής μας χώρας, ένα όχημα αλυτρωτισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ανάγκη να λυθεί το όνομα της ονομασίας των Σκοπίων, λέγοντας πως «Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, το όνομα θα μείνει εσαεί» και συμπλήρωσε πως η χώρα μας έχει συμφέρον να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια, να μην υπάρχουν σημεία τριβής και να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα