Γ. Καμίνης: Τελευταία ευκαιρία για την Κεντροαριστερά οι εξελίξεις που συμβαίνουν

Για τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στον χώρο της κεντροαριστεράς- τις οποίες χαρακτήρισε ως την τελευταία ευκαιρία για το χώρο- αλλά και το δικό του όραμα γι' αυτή μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος διεκδικεί την ηγεσία του νέου φορέα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο κ. Καμίνς ανέφερε: «Οι πολίτες με γνωρίζουν ως νικητή ηγέτη της παράταξης στον δήμο τόσο το 2010 με αντίπαλο τη Ν.Δ., όσο και το 2014 απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ως δήμαρχο της αλληλεγγύης και

του προσφυγικού, ως ηγέτη της παράταξης του “Ναι” στο δημοψήφισμα, ως δημοκράτη, ως αμετακίνητο Ευρωπαίο, σταθερό υπερασπιστή των δικαιωμάτων και της νομιμότητας»

Μιλώντας γιο το πως οραματίζεται ο ίδιος την κεντροαριστερά, ο κ. Καμίνης αναφέρεται σε μια «ανοιχτή κοινωνία» που δίνει ευκαιρίες απέναντι στο «κλειστό» πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ., καθώς όπως σημειώνει «επιδίδονται σε στείρα και καταστροφική ρητορική. Καλά θα έκαναν να συνεργαστούν σε καίρια θέματα, όπως η παιδεία, η αυτοδιοίκηση, το προσφυγικό, η αλληλεγγύη ή οι επενδύσεις, για να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών»

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θεωρεί πως κεντροαριστερά και Ν.Δ. τους χωρίζει άβυσσος, ο δήμαρχος Αθηναίων αρκείται να απαντήσει ότι «άβυσσος με χωρίζει από ό,τι κρατάει την πατρίδα μου καθηλωμένη στο παρελθόν της χρεοκοπίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα