Γ. Μπουτάρης: Προσωπικά κλείνει ένας μεγάλος κύκλος- Θα κέρδιζα αν ξανακατέβαινα στις εκλογές

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την απόφαση του να μην διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του κεντρικού δήμου, παραχώρησε στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, TV100, ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μπορεί να κλείνει ένας προσωπικός κύκλος, ωστόσο δε θεωρεί ότι το ίδιο συμβαίνει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο

δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στους συνεργάτες του που "βοήθησαν την πόλη να κάνει ένα βήμα μπροστά" και σημειώνει ότι: "μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που συζητιέται αν θα είμαι ή όχι υποψήφιος δήμαρχος".

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το εάν η θητεία του ήταν αρκετή για να υλοποιήσει το έργο του, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως: "κάθε θέση έχει μια ανάγκη αντικατάστασης. Δύο θητείες για έναν δήμαρχο φτάνουν να κάνει το όραμα του".

Στους επικριτές του, ο Γιάννης Μπουτάρης, απαντά, λέγοντας ότι είναι υπερβολή να λένε ότι σε ζητήματα καθημερινότητας υστερήσαμε ως διοίκηση και έφερε ως παράδειγμα την πρώτη θέση που κατέχει πλέον η Θεσσαλονίκη σχετικά με την ανακύκλωση ειδών.

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Μαρία Μουστάκα για το εάν ξανακέρδιζε τη δημαρχία σε ενδεχόμενο υποψηφιότητας του, ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε ότι: "θα κέρδιζα και πάλι τις εκλογές αλλά δε μου πέρασε από το μυαλό να δηλώσω υποψηφιότητα. Ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου μου λέει: "γιατί μας αφήνεις" και ένα μεγάλο ποσοστό λέει: "καλά έκανες και έφυγες στην ώρα σου". Αυτό που τους λέω είναι ότι από εσάς εξαρτάται ποιον θα βγάλετε την άλλη φορά" για να υπογραμμίσει ότι: "η εξουσία και φθείρει και διαφθείρει".

Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Νίκο Ταχιάου για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος ανέφερε: "τον ξέρω ελάχιστα, θεωρώ ότι είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος".

Όσον αφορά τον επόμενο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι: "Αντι-μπουτάρης δεν υπάρχει, πρέπει να βγει ένας δήμαρχος που θα συνεχίσει κάποια πράγματα".

Σχετικά με τα επόμενα βήματα της "Πρωτοβουλίας", ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πως: "θα δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μαζέψει και άλλους που δεν είναι κομματικοί υποψήφιοι που συνεχίσουν ένα έργο, όχι απαραίτητα το έργο Μπουτάρη και ενδεχομένως να διορθώσει και τα κουσούρια του Μπουτάρη".

"Πιστεύω πως προκειμένου να πετύχεις ένα σκοπό πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει η κεντροδεξιοαριστερά παράταξη που λειτουργούσε στον δήμο είναι να υπάρχουν υποχωρήσεις" τόνισε ο κ. Μπουτάρης για να συμπληρώσει πως: "θέματα που πίσω από αυτά κρύβεται προσωπικό συμφέρον δε τα συζητάω".

Κληθείς να σχολιάσει την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κουράκη ως ένα ενδεχόμενο τέλος της "Πρωτοβουλίας", ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι η "Πρωτοβουλία" ιδρύθηκε πριν 15 χρόνια και "τότε είχαμε άλλα μυαλά. Δεν είναι ούτε οργάνωση ούτε τίποτα. Είναι μια ιδέα ασχέτως κομματικών και ιδεολογικών τοποθετήσεων που έχει στόχο να υπηρετήσει τον δήμο.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την "Ανοιχτή Πόλη", ο ίδιος σχολίασε ότι: "εγώ συνεργάζομαι και με το διάβολο αρκεί να κάνει τη δουλειά μου" και για τον ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης πως: "αν κάνει δεκτά τα θέματα της "Πρωτοβουλίας" και αν αφήσουν στην άκρη την κομματική αντίληψη τότε ναι".

Τέλος, αναφορικά με την στήριξη του πρωθυπουργού ο κ. Μπουτάρης σημείωσε: "ούτε ΣΥΡΙΖΑ είμαι ούτε ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν πολύ ευγενικό από τον Αλέξη Τσίπρα που με στηρίζει".

Δείτε όλα όσα είπε ο κ. Μπουτάρης στην TV100:

Keywords
Τυχαία Θέματα