Γ. Μπουτάρης: Να γίνει η ΔΕΘ μια νέα μοντέρνα εμποροπανήγυρη

Για τη ΔΕΘ και το δίδυμο Τζήκας – Ποζρικίδης, το ωράριο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, το τέλος διανυκτέρευσης, το Α.Τ. Λευκού Πύργου και την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο δήμο, μίλησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Αναφερόμενος

στην 82η ΔΕΘ τα εγκαίνια της οποίας είναι το Σάββατο, ο κ. Μπουτάρης τόνισε:

«Μπήκαμε στην εβδομάδα της ΔΕΘ. Ξέρουμε όλη τη φασαρία που γίνεται. Έρχεται η μισή αστυνομία της χώρας, έρχονται πολιτικοί τσιρίζουμε κάθε χρόνο αλλά αυτό που παρατηρείται φέτος είναι ότι η Έκθεση γίνεται όπως παλιότερα. Μια πολύ μεγάλη καλή εμποροπανήγυρις. Σε αυτό βοήθησε η παρουσία δύο ανθρώπων. Του Τάσο Τζήκα και του Κυριάκου Ποζρικίδη που έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά για ανεβάσουν τη ΔΕΘ επίπεδο πιο πάνω.

Είναι ευκαιρία να βγάλει η Έκθεση το Master plan της. Μια προοπτική της έκθεσης είναι να γίνει μια νέα καινούργια μοντέρνα εμποροπανήγυρις. Οι εκθέσεις κρατικών περιπτέρων έχει παρέλθει ανεπίστρεπτη».

Παράλληλα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να υπάρξει ένα σταθερό ωράριο για τους εργαζόμενους για να μη δουλεύουν όπως είπε σαν σκλάβοι.

«Δεν γίνεται να αποφασίσει η κυβέρνηση για το ποιος δρόμος θα έχει ανοιχτά μαγαζιά χωρίς να ρωτάει τον Εμπορικό Σύλλογο. Επίσης πρέπει να αλλάξει το ωράριο να γίνει σταθερό. Δεν μπορούμε να έχουμε σκλάβους εμποροϋπάλληλουw. Να κάνουμε ένα σταθερό ωράριο να μπορεί να βλέπει και η μάνα το παιδί. Θα το ξανά θέσω τώρα που θα ρθουν οι οπλαρχηγοί. Ευκαιρία είναι τώρα», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Ακόμα ο Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στο τέλος διανυκτέρευσης, τόνισε πως η υπουργός Τουρισμού, σφετερίστηκε την ιδέα για να βάλει η κυβέρνηση ακόμα ένα φόρο.

«Η κ. Κουντουρά σφετερίστηκε την πρόταση μας για το τέλος διανυκτέρευσης. Εμείς δεν θέλαμε ένα ακόμα φόρο. Αυτός είναι ένας φόρος που θα εισπράττει το κράτ και θα κάνει καμιά ηλίθια διαφήμιση. Εμείς δεν θέλουμε ούτε στο δήμο να πηγαίνει. Να πηγαίνει στον τουρισμό και σε αυτούς που ξέρουν . Ένα ευρώ επί 2.5 εκ. διανυκτερεύσεις είναι αρκετό», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε και για την τοποθέτηση τριών τμημάτων στο κτίριο του Α.Τ Λευκού Πύργου, χαρακτηρίζοντας μπούρδες όσα λέγονται για την καθυστέρηση της μεταφοράς του τμήματος στους χώρους της ΔΕΘ.

«Δεν είναι η Αριστοτέλους κανάς παράδρομος. Δεν γίνεται να γεμίσει αυτοκίνητα και μηχανές με τα τρία τμήματα που είναι εκεί. Εδώ και δύο χρόνο δεν έχει μπει το τμήμα στ ΔΕΘ. Έχουν ξοδευτεί ένα σορό λεφτά. Είναι μπούρδες ότι υπάρχουν πολεοδομικά θέματα», είπε.

Ο κ. Μπουτάρης ζήτηση να γίνει άμεσα η μεταφορά της διαχείρισης του παραλιακού μετώπου στο δήμου, ενώ αναφερόμενος στον καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου, τόνισε πως πρέπει να ασχολείται με αυτόν μόνο ένας.

«Διαδημοτικά θα είναι, η Περιφέρεια θα είναι, το ΥΜΑΘ; Πρέπει να είναι ένας. Είναι ντροπή να περιμένουμε τον επιχειρηματία. Άποψη μου πρέπει να αναλάβει η Περιφέρεια. Το ΥΜΑΘ είναι γραμματόσημο και ανε λόγου ύπαρξης», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα