Φωτιά στο Λαύριο: Εκκενώθηκε κατασκήνωση - Απομάκρυναν 600 παιδιά (VIDEO)

Η κατασκήνωση «Το ξέγνοιαστο Μελίσσι» με 600 παιδιά καθώς και τέσσερις οικισμοί εκκενώθηκε στην ευρύτερη περιοχή, μετά από εντολή της Πυροσβεστικής, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Λαυρίου.

Τα παιδιά όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς έχουν μεταφερθεί στην παραλία, ενώ είναι σε ετοιμότητα έξι λεωφορεία της δημοτικής Αρχής προκειμένου να απομακρυνθούν αν χρειαστεί. «Είναι μακριά η φωτιά αλλά είναι μία προληπτική κίνηση» είπε

χαρακτηριστικά.

Η φωτιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντα Ζέζα του Λαυρίου. Την προληπτική εκκένωση ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ειδικότερα, ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Αγριλέζας, Αγίου Γερασίμου, Καμάριζας και Σουνίου.

Λουκάς: Δεν πρέπει να κατέβει στο Σούνιο

Η κατασκήνωση βρίσκεται πάνω στην παραλία της Πούντα Ζέζας και, όπως δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Λαυρωτικής, Δημήτρης Λουκάς, έχουν εκκενωθεί ακόμα τέσσερις οικισμοί από τον Αγιο Γεράσιμο και μέχρι όσους συνορεύουν με το Σούνιο.

«Είναι κρίσιμη η στιγμή. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να μην κατέβει η φωτιά στο Σούνιο» είπε ο κ. Λουκάς και πρόσθεσε: «Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και είμαστε εδώ μαζί με τον κ. Χαρδαλιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα