Φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ γίνονται εθελοντές στη Χαλκιδική

"Ανάσα" αναμένεται να πάρουν τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Πολυγύρου από τις 15 Ιουλίου, καθώς 100 περίπου φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, που έχουν ολοκληρώσει το 3ο έτος σπουδών τους, θα στελεχώσουν τις παραπάνω μονάδες υγείας της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος», που διοργανώνει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση

αφενός του έργου των ιατρών των περιφερικών μονάδων υγείας όπου κατά τους θερινούς μήνες παρουσιάζονται μεγάλες ανάγκες και αφετέρου η επιπλέον κατάρτιση των φοιτητών σε βασικές κλινικές δεξιότητες.

Μέσω του προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου, οι φοιτητές της Ιατρικής θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας Ν. Καλλικράτειας, Κασσανδρείας, Ν. Μουδανιών, Αγίου Νικολάου, καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, όσον αφορά τη Χαλκιδική, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και τα ΚΥ Ν. Μαδύτου και Αριδαίας.

«Μέσω του προγράμματος, οι φοιτητές Ιατρικής των μεγαλύτερων ετών καλούνται να ανακουφίσουν τα Κ.Υ. καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες τους κατά τη θερινή περίοδο. Δρουν μέσα σε ένα περιβάλλον διαφορετικό από αυτό της πανεπιστημιακής κλινικής και εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση ιδιαίτερων περιστατικών - από ένα θλαστικό τραύμα το οποίο απαιτεί συρραφή έως και ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου - δίπλα σε έμπειρους κλινικούς ιατρούς. Με αυτόν τον τρόπο, εξοικειώνονται με τον τρόπο λειτουργίας των πρωτοβάθμιων κέντρων περίθαλψης, αναπτύσσουν κλινικές δεξιότητες αλλά και εν τέλει αποκομίζουν το αίσθημα προσφοράς του εθελοντισμού» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα