"Φεύγουν" τα γκράφιτι και οι μουντζούρες από τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης έπιασαν δουλειά το πρωί στο «Πάρκο των Εποχών», στη Νέα Παραλία, προκειμένου να απομακρύνουν από τους τοίχους, τα παγκάκια και όλο τον αστικό εξοπλισμό τα γκράφιτι, τις μουντζούρες και τα οπαδικά συνθήματα και να αποκατασταθεί το πράσινο σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του παραλιακού μετώπου.

Η επιχείρηση για την ανασύσταση του πάρκου θα διαρκέσει περίπου τρία 24ωρα, ενώ στη συνέχεια θα

ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι χώροι του παραλιακού μετώπου.

Συγκεκριμένα θα απομακρυνθούν ξερά δέντρα και γίνουν νέες φυτεύσεις.

Πέρα από τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης που έπιασαν δουλειά στη Νέα Παραλία είναι σε εξέλιξη και εργολαβία της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων για τον καθαρισμό των μνημειακών χώρων, των πάρκων αλλά και των αγαλμάτων σε ολόκληρη την πόλη. Η αρχή έγινε από το κέντρο και συγκεκριμένα από την Καμάρα, ενώ ακολούθησε η πλατεία Ναυαρίνου και άλλες περιοχές με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τη διοίκηση είναι πως τη μία μέρα καθαρίζονται οι χώροι και την επόμενη είναι εκ νέου μουντζουρωμένοι και βανδαλισμένοι λόγω της έλλειψης κοινωνικής ευθύνης από μερίδα πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τοίχος στην Καμάρα, δίπλα στην αψίδα του Γαλέριου, ο οποίος καθαρίστηκε από τα σπρέι και τα συνθήματα και λίγες ημέρες αργότερα άγνωστοι άφησαν και πάλι τα «ίχνη» τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φεύγουν, Παραλία Θεσσαλονίκης,fevgoun, paralia thessalonikis