Φερέιρα: Την βαθμολογία την κοιτάζεις στο τέλος, κρατάω την αντίδραση που βγάλαμε

Ο Αμπέλ Φερέιρα στάθηκε στην νοοτροπία που έδειξε η ομάδα του ακόμη και μετά το 1-2 του Παναθηναϊκού, αποθέωσε τον Βιεϊρίνια και σχολίασε την εικόνα του Μπίσεσβαρ, μετά το ισόπαλο 2-2 στο ντέρμπι της Τούμπας.

PAOK TV ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2019-20 με 6,99€/μήνα!

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το σημερινό παιχνίδι: "Την βαθμολογία εγώ θα την κοιτάξω στο τέλος, γιατί ακόμη είναι πολύ νωρίς.

Στόχος μας είναι να είμαστε στο τέλος πρώτοι. Έχουμε πολλά παιχνίδια και τα πλέι οφ. Κοιτάμε το πως θα βελτιωθεί η ομάδα και πως θα πάρει θετικά αποτελέσματα. Όσον αφορά στα δύο γκολ που δεχθήκαμε, τα δεχθήκαμε σε δύο πολύ άσχημα σημεία. Το δεύτερο γκολ, ήρθε από μία πολύ καλή αντεπίθεση. Ο Παναθηναικός έχει καλούς παίκτες. Και ο αντίπαλος παίζει, έχει ποιότητα και το έδειξε στη συγκεκριμένη φάση. Το ποδόσφαιρο είναι και ένα παιχνίδι λαθών, όπου όσο και να θέλεις να ελέγχεις όλους τους παράγοντες, δεν μπορείς να το κάνεις".

Για το ξεκίνημα της ομάδας σήμερα: "Η ομάδα δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι. Παρόλο που θέλουμε να ακολουθεί πάντα μία ανοδική πορεία, έχουμε να πούμε ότι ο αντίπαλος σήμερα μας έβαλε δύσκολα και μας πίεσε. Στο πρώτο μέρος, καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάποιες ευκαιρίες. Αυτό που μας έλειψε δεν ήταν ότι δεν φτάναμε στην περιοχή, μας έλειψε το καθαρό μυαλό στις σέντρες, για να βρούμε τους παίκτες στην περιοχή και να τελειώσουμε σωστά τις φάσεις.

Αυτό που είναι η δική μου αίσθηση, είναι ότι στο πρώτο μέρος σκεφτόμασταν ότι είμαστε ήδη νικητές, για να είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα. Όταν σκέφτεσαι πρώτα το αποτέλεσμα, το χάνεις. Αυτό το αλλάξαμε στο ημίχρονο. Είπαμε ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και είπα στους παίκτες ότι παίζαμε στο μισό από αυτό που μπορούσαμε. Αν δούμε το δεύτερο μέρος, ο αντίπαλος είχε ένα σουτ εκτός περιοχής και το γκολ.

Νομίζω είναι αδύνατο για οποιαδήποτε ομάδα για 46' λεπτά να μη δεχτεί φάση. Η ομάδα είχε 17 τελικές και 8 στην εστία και ο αντίπαλος 4 με 2. Έτσι είναι πράγματα. Μας πληγώνει σήμερα, γιατί όλοι θέλαμε τους τρεις βαθμούς, αλλά κάτι πάρα πολύ σημαντικό, είναι ότι ακόμη κι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, είχα την αίσθηση ότι δεν θα χάναμε. Η ομάδα έχει αποκτήσει αυτή τη δυναμική και πέτυχε το γκολ έστω και στο τελευταίο λεπτό. Υπήρχε η αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πιο κοντά στο γκολ και όχι ο Παναθηναϊκός".

Για τη δική του φιλοσοφία και τις αλλαγές που έκανε: "Στο δεύτερο μέρος βάλαμε τον Τσούμπα, παίξαμε με δύο επιθετικούς. Ο Αντρέ έπαιζε έναν ενδιάμεσο ρόλο και ο Μάτος έκανε επελάσεις από τα δεξιά. Εκεί ήμασταν άτυχοι. Όπως πχ στη φάση του Τσούμπα και στην ευκαιρία του Μάτος που πήγε στο δοκάρι. Υπήρχε η φάση του Ίνγκασον. Αν με ρωτήσετε αν μου άρεσε το αποτέλεσμα, θα σας πω ότι σίγουρα δεν μου άρεσε. Αν με ρωτήσετε όμως αν μου άρεσε ο χαρακτήρας και η αντίδραση της ομάδας, δεν θα δώσω αρνητική απάντηση".

Για την επιστροφή του Βιεϊρίνια και τις επιλογές του: "Για μένα είναι ευχή να έχεις παίκτες όπως ο Αντρέ. Το γεγονός ότι μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις σίγουρα μας βοηθάει. Μας δίνει ενέργεια και ποιότητα. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον Τσούμπα και τον Σφιντέρσκι. Αν παίξουν και οι δύο από την αρχή, δεν θα υπάρξει επιλογή καθαρού γκολ από τον πάγκο. Οπότε είναι κάτι δύσκολο να γίνει.

Ωστόσο, όταν ο προπονητής βρίσκεται σε μία κατάσταση που η ομάδα χάνει, επιλέγει να βάλει ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα. Αυτό έκανα με τον Βιεϊρίνια και τον Ομάρ και μετά κοιτώντας το αποτέλεσμα, ρίσκαρα ακόμη περισσότερο και δεν δίστασα ακόμη και αν είχε χρόνο το παιχνίδι, βάζοντας τον Τσούμπα. Νομίζω κι εσείς είδατε, μετά το 1-1 ο αντίπαλος αντέδρασε γρήγορα και έβαλε πέμπτο στόπερ. Η αλήθεια είναι ότι εμείς από τη δική μας μεριά, ρισκάραμε πολύ. Υπάρχουν κι αυτοί οι κίνδυνοι όπως είδαμε στο δεύτερο γκολ, που βγήκε μπροστά ο αντίπαλος και σκόραρε".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος: "Η αλήθεια είναι πως μπήκαμε κάπως νευρικά στο παιχνίδι, κυρίως με την μπάλα στα πόδια μας. Κάναμε λάθη που δεν τα συνηθίζουμε. Εγώ γνωρίζω μόνο έναν δρόμο κι αυτός είναι να καταλάβεις ότι είσαι ο ΠΑΟΚ, είσαι μία ομάδα μεγάλη, παίζεις ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Θεωρώ ότι είχαμε ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη που θέλαμε τόσο. Είπα και πριν για τις τελικές που είχαμε. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι... Είναι το μοναδικό άθλημα, που μπορεί ο αντίπαλος να κάνει μία φάση και να πάρει το παιχνίδι".

Για τον Μπίσεσβαρ: "Ο Μπίσεσβαρ είναι σημαντικός για εμάς, Έχει χαρακτηριστικά που δύσκολα τα βρίσκεις σε άλλον. Παίζει ανάμεσα στις γραμμές, παίρνει την μπάλα και δημιουργεί δύσκολες καταστάσες. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι μοιάζει σαν να φοβάται να σουτάρει, σαν να δίνει την ευθύνη της τελικής ενέργειας κάπου αλλού. Αν αρχίσει να σουτάρει και βρει το γκολ θα είναι καλύτερα. Η συμπεριφορά του είναι υποδειγματική. Στον προηγούμενο αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στον Πέλκα να σκοράρει στα γενέθλια του".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φερέιρα,fereira