Φ. Γεννηματά: Θετική η πολιτική παρουσία του Κων. Μητσοτάκη, αλλά δεν ξεχνάμε την περίοδο 1990-93

Κατά την ειδική συνεδρίαση μνήμης στη Βουλή προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, εξέφρασε τα συλλυπητήρια όλης της παράταξης προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Η κα. Γεννηματά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,

αναφερόμενη στα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είπε «ότι όσο και αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις πολιτικές επιλογές του, δεν μπορει παρά να παραδεχθεί το υψηλό πολιτικό ανάστημα, τη σημαντική παρουσία στη Βουλή και την αποφασιστικότητά στη διαχείρησηστα δημόσια πράγματα».

Επισήμανε, ωστόσο, τις πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Η κυβέρνηση ΝΔ 1990-1993, της οποίας υπήρξε πρωθυπουργός, άσκησε μια πολιτική που είχε σαφές πρόσημο, συγκεκριμένο περιεχόμενο και αποτελέσματα. Η δική μας παράταξη, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, βρεθήκαμε απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αντιταχθήκαμε στη λογική της βίαιης προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας, στα κελεύσματα των πιο συντηρητικών επιλογών της νέας παγκόσμιας οικονομικής τάξης πραγμάτων. Αντιταχθήκαμε στην επικράτηση της αδιέξοδης λογικής της διαρκούς λιτότητας, της πλήρους απουσίας της εγγυητικής κρατικής παρέμβασης στην αγορά, στην υποχώρηση και αποδιοργάνωση του Κοινωνικού Κράτους» είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα