Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και φεύγει, αφήνει όμως πίσω μεγάλη ζημιά

Τα διλήμματα των εκλογών έθεσε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις ευρωεκλογές αλλά και μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Είμαστε έτοιμοι για τις Εθνικές εκλογές» διεμήνυσε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε πως «αυτή τη μάχη τη δίνουμε με πίστη και αισιοδοξία, από καλύτερη θέση».

Όπως τόνισε «βγήκαμε ενισχυμένοι από

την άνιση μάχη των Ευρωεκλογών, είμαστε τρίτο κόμμα , παρά την ακραία πόλωση που επέβαλαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Είχαμε σημαντική καταγραφή στην αυτοδιοίκηση, εμείς μόνο αντέξαμε το γαλάζιο κύμα και είμαστε η δεύτερη δύναμη στο χώρο».

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: "Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και φεύγει. Αφήνει όμως πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά. Δεσμεύσεις που καθήλωσαν την οικονομία, εξοντωτικούς φόρους, φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Σκληρές συντηρητικές πολιτικές που δεν μπορούν να συνεχιστούν γιατί καταδικάζουν την οικονομία και την κοινωνία σε αργό θάνατο. Όλα αυτά τα χρόνια, 10 έπαιρνε από τους πολίτες, ένα επέστρεφε".

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «καλλιέργησε το διχασμό και έκανε παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα», ότι «αντιμετώπισε το προσφυγικό αλλά και τις κρίσεις με τις φωτιές και τις πλημμύρες χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, με ανικανότητα, κυνισμό και αλαζονεία που χαρακτήρισαν συνολικά τη διακυβέρνησή του» και ότι «ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες, ακόμα και την τελευταία μέρα στη Βουλή προσπάθησε να βολέψει φίλους και συγγενείς».

Απαντώντας στις αιτιάσεις που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για συμμαχίες με τη ΝΔ η Φώφη Γεννηματά είπε: «Οι προοδευτικοί πολίτες άκουγαν για μήνες ότι η Γεννηματά και ο Μητσοτάκης τα έχουν βρει κάτω από το τραπέζι. Ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει σκοτεινές συμφωνίες με την Δεξιά, διότι τα στελέχη του τάχα δεν μπορούν μακριά από την εξουσία. Αυτά τα έγραφαν και τα διατυμπάνιζαν φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα. Τώρα λένε ότι θέλουμε να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα ξέρουν ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά και γι αυτό μας πολεμούν λυσσαλέα με κάθε τρόπο και μέσο».

Keywords
Τυχαία Θέματα