Φ. Γεννηματά: Ο Ανδρέας Παπανδρέου μας εμπνέει και μας δείχνει τον δρόμο

«Ανδρέας Παπανδρέου, ένας ηγέτης από το μέλλον. 100 χρόνια από τη γέννησή του και 23 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας. Είμαστε εδώ και τον νιώθουμε ανάμεσα μας. Μας εμπνέει και μας δείχνει το δρόμο». Αυτό ήταν το μήνυμα σήμερα της Φώφης Γεννηματά από το βήμα του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, όπου έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Φράνς Τίμμερμανς.

Ο κ. Τίμμερμανς, χειροκροτούμενος από την κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου, χαιρέτισε τους πρώην

προέδρους Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και ηγετικά και ιστορικά στελέχη και υποψήφιους για τις ευρωεκλογές.

«Όσο περνούν τα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος. Καταγράφηκε στην ελληνική ψυχή, στη συλλογική συνείδηση ως χαρισματικός πολιτικός, που έχει σφραγίσει την πορεία και τις τύχες αυτού τόπου», σημείωσε και τόνισε ότι υπήρξε «απαράμιλλη ιστορική προσωπικότητα. Εθνικός ηγέτης με όραμα και στρατηγική για τη χώρα, Άξιος Κυβερνήτης που έγινε συνώνυμο της αλλαγής».

Αφήνοντας αιχμές για όσους τον επικαλούνται η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «αυτοί που τον κυνήγησαν τον μνημονεύουν. Αυτοί που τον κατηγόρησαν προσπαθούν να τον αντιγράψουν.Αυτοί που τον διέβαλαν τον αναγνωρίζουν. Κι αυτοί που προσπάθησαν να ξαναγράψουν την ιστορία απέτυχαν.Η ιστορία εκδικείται τους παραχαράκτες και περιγελά τους αντιγραφείς γιατί αυτό που καταγράφει είναι η ζωντανή ιστορική πράξη».

«Το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, όπως έλεγε και ο Ανδρέας, δεν χωράει απλά μέσα στο Μάαστριχτ. Εμείς οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δίνουμε τη μάχη για την ψυχή και το μέλλον της Ευρώπης με μια προοδευτική ατζέντα, ένα νέο κοινωνικό Συμβόλαιο με επικεφαλής τον Φρανς, που είναι σήμερα μαζί μας», δήλωσε η κυρία Γεννηματά, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr.

«Θιασώτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαχητής του κράτους δικαίου ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί σκληρά για να υπερασπίσει τις αξίες της Ευρώπης. Ένας Ολλανδός με μεσογειακό ταπεραμέντο και ελληνική ψυχή: ο αυριανός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο σοσιαλιστής Φρανς Τίμμερμανς», πρόσθεσε προτού καλέσει τον κ. Τίμμερμανς στο βήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα