Εξαρθρώθηκαν τρία κυκλώματα λαθραίων καπνικών προϊόντων

Τρία κυκλώματα που διακινούσαν συστηματικά λαθραία καπνικά προϊόντα σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, συλλαμβάνοντας συνολικά εννέα άτομα, από τα οποία επτά αλλοδαποί και δύο Έλληνες.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πρωινές ώρες της 25 Σεπτεμβρίου 2018 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ταυτόχρονες έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκε η δραστηριοποίηση:

κυκλώματος σε περιοχή της Αττικής, που χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικούς χώρους και χώρους διακίνησης και πώλησης τις

οικίες των δραστών. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 4 οικίες συνελήφθησαν 7 αλλοδαποί ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.075 πακέτα τσιγάρων και 192 συσκευασίες καπνού,

κυκλώματος που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας και χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικό χώρο οικία σε περιοχή της Αττικής. Συνελήφθη ημεδαπός ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.088 πακέτα τσιγάρων και 168 συσκευασίες καπνού και

κυκλώματος που δρούσε σε περιοχή της Εύβοιας, που χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικούς χώρους και χώρους διακίνησης και πώλησης κατάστημα – μίνι μάρκετ. Συνελήφθη ημεδαπός, αναζητείται ένας ακόμη δράστης ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 412 πακέτα τσιγάρων και 51 συσκευασίες καπνού.

Συνολικά κατασχέθηκαν 12.575 πακέτα τσιγάρων, που περιείχαν 249.500 τεμάχια τσιγάρων και 411 συσκευασίες καπνού, ενώ υπολογίζεται ότι τα διαφυγόντα κέρδη από τους αναλογούντες φόρους και δασμούς ανέρχονται στο ποσό των 57.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα