Thess INTEC: Έτοιμο το καλοκαίρι του 2023 το τεχνολογικό πάρκο στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού του 2023 θα είναι έτοιμο το Thess INTEC, το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ανέφερε το πρωί της Πέμπτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, επικεφαλής των φορέων της Θεσσαλονίκης,

μαζί με τον κ. Καράογλου, τον Χρίστο Δήμα, υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας καθώς και τον Νίκο Ευθυμιάδη, πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, υπέγραψαν τη συμβολαιογραφική πράξη του καταστατικού για τη σύσταση της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου, η οποία και θα αναλάβει την υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί για τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς στην πόλη, χωρίς να έχει κερδοσκοπικό στόχο.

«Ένα μεγάλο όραμα, το Thess INTEC, αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται πραγματικότητα.Σήμερα συστήνεται η εταιρεία για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού πάρκου, έτσι ώστε μέσα στο 2023 να έχουμε εν λειτουργία το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ. Καράογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο Πάρκο αναμένεται να δώσει ανάσα στα προβλήματα εργασίας χιλιάδων πτυχιούχων , οι οποίοι τελειώνουν τα Πανεπιστήμια και δυστυχώς αναγκάζονται να φύγουν. «Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου τεχνολογικού έργου», πρόσθεσε.

Το τρίπτυχο της δράσης για την κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς στη Θεσσαλονίκη, όπως σημείωσε ο κ. Καράολγου, είναι η αξιοπιστία, η συνέπεια και αποφασιστικότητα . «Να μας κρίνεται από το αποτέλεσμα και όχι από τις εξαγγελίες μας. Δεν εγκαινιάζουμε μακέτες που δημιουργούν ψευδαισθήσεις προόδου», σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Χρίστος Δήμας: Η Θεσσαλονίκη θα γίνει η έδρα καινοτομίας της Ελλάδας και των Βαλκανίων

Την φιλοδοξία ότι η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει έδρα καινοτομίας όχι μόνο για ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων, εξέφρασε ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας από το Διοικητήριο.

Ο κ. Δήμας τόνισε σε δηλώσεις του ότι το συγκεκριμένο project αποτελεί μια εμβληματική δράση για τη χώρα. «Είναι μία πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία και φιλοδοξούμε να μπορέσουμε να έχουμε επιχειρήσεις οι οποίες επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη. Στόχος μας να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να λειτουργήσει όσον το δυνατόν γρηγορότερα η πρώτη φάση του Thess INTEC», υποστήριξε.

Από τη μεριά του, ο Νίκος Ευθυμιάδης, πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως η συμφωνία αυτή θα μείνει στην ιστορία της Ελλάδας καθώς δεν υπάρχει παρόμοιο έργο όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, υπάρχει ωριμότητα την παρούσα χρονική φάση αλλά και το πιο σημαντικό για τον ίδιο, το Thess INTEC συγκεντρώνει όλους τους βασικούς φορείς «σε μια κοινή προσπάθεια για συνεργασία, όταν πρόκειται για αναπτυξιακά έργα με κοινωνικό αντίκτυπο».

Μάλιστα, χαρακτήρισε δύσκολη υπόθεση την υλοποίηση του συγκεκριμένου project, ενώ ανέφερε πως «είναι πρωτοφανές μέσα σε οκτώ μήνες να περάσουν τρία νομοσχέδια που αφορούν αυτήν την πρωτοβουλία».

Για την στέγαση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς, το ΤΑΙΠΕΔ παραχώρησε στο ελληνικό δημόσιο έκταση 761 στρεμμάτων στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα