Έτοιμη για λανσάρισμα η νέα Mercedes-AMG GLB

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της νέας Mercedes-AMG GLB θα πραγματοποιηθεί σε μερικές εβδομάδες στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Η γερμανική φίρμα έχει εξελίξει δύο εκδόσεις επιδόσεων του νέου compact SUV, την 35 4MATIC και την 45 4MATIC. Η 35άρα έκδοση θα φέρει τον 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα της A 35 με τους 306 ίππους και η εμπορική της καριέρα θα ξεκινήσει λίγο πριν το τέλος της χρονιάς.

Και οι δύο εκδόσεις θα έχουν μειωμένη απόσταση

από το έδαφος, μεγαλύτερης διαμέτρου διάτρητες δισκόπλακες με πολυπίστονες δαγκάνες, μεγαλύτερους τροχούς και δύο ή τέσσερις απολήξεις εξάτμισης για την 35άρα και την 45άρα αντίστοιχα.

Η κορυφαία έκδοση GLB 45 4MATIC+ θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 387 PS και με 421 PS. Όλη αυτή η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift DCT 8G και του συστήματος τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+.

Επιλεκτικά, η δύναμη μπορεί να μεταφερθεί στους πίσω τροχούς χάρη στο πίσω διαφορικό με δύο πολύδισκους συμπλέκτες και το σύστημα κατανομής ροπής AMG Torque Control που διαθέτει και λειτουργία Drift Mode.

Το εμπορικό λανσάρισμα της κορυφαίας έκδοσης είναι προγραμματισμένο για τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα