"Εσύ τα στοιχεία" απόψε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το "εσύ: τα στοιχεία" είναι ένας σπονδυλωτός αποχαιρετισμός και έρχεται σήμερα στις 19:00, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ - HELEXPO).

Θέμα του: η εξοικείωση με τον ερωτικό –μα και με κάθε– αποχωρισμό και η καταβύθιση στην κραταιά αγάπη. Καθώς τα τέσσερα (συν ένα) στοιχεία της φύσης και τα αποδεικτικά στοιχεία και τεκμήρια ύπαρξης μιας σχέσης αναμιγνύονται με τα ρομαντικά στοιχειά που κατοικούν

ανάμεσα, το εσύ: τα στοιχεία εξελίσσεται καθ’ οδόν σε μία χαμηλόφωνη διακήρυξη μετατόπισης, πολλαπλότητας και ελευθερίας προς τον ανοιχτό αέρα του ατομικού και του διαφορετικού. Ποίηση σαν προσευχή για το δυνατό ελάχιστο που ακόμη τρεμοπαίζει.

Ο Βασίλης Αμανατίδης παρουσιάζει, από το 2007, τα κείμενα και τα βιβλία του μέσα από performance, που αξιοποιούν χειροποίητα υλικά, τη σύγχρονη τεχνολογία και τη συνέργεια των υπόλοιπων τεχνών. Ως λογοτεχνική performance, το εσύ: τα στοιχεία είναι το αποτέλεσμα της συνομιλίας μεταξύ του ποιητή, της σκηνοθέτιδος Σοφίας Καρακάντζα και της ομάδας της «Μαύρος Γάντζος».

Keywords
Τυχαία Θέματα