ΕΣΘ: Εκστρατεία κινητοποίησης για τη διατήρηση των προϋποθέσεων ασφαλείας στις περιοχές μας

Επιστολή έστειλε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου-Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης προς όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας και τους Αντιπροσώπους της, με κοινοποίηση προς όλες τις Ομοσπονδίες των Εμπορικών Συλλόγων της Ελλάδας, για το θέμα των πυρκαγιών που έπληξαν με τραγικό τρόπο, για μια

ακόμη φορά τη χώρα μας και τους κατοίκους της.

Όπως αναφέρει: «Η Ελλάδα σήμερα πενθεί σε κάθε γωνιά της για τις δολοφονικές φωτιές στην Αττική που στοίχισαν σε ανθρώπινες ζωές, που κατέστρεψαν περιουσίες μιας ολόκληρης ζωής, που αλλοίωσαν έναν πνεύμονα πρασίνου για τις γενιές που έρχονται, που έδειξαν την αδυναμία μας. Την αδυναμία ΟΛΩΝ μας και όχι μόνον της επίσημης Ελληνικής πολιτείας που αποδεικνύει με μοναδική συνέπεια τα τελευταία, τουλάχιστον τριάντα, χρόνια ότι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί επιτυχώς στις απαιτήσεις μιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Στις μεγάλες φωτιές της Καβάλας το 1985, του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης του 1997, της Σάμου και της Κορινθίας το 2000, της Χαλκιδικής το 2006, του Αιγίου, της Καλαμάτας, της Λακωνίας, της Ζαχάρως, της Ηλείας, της Εύβοιας το 2007, της Ρόδου το 2008 και του Σέσι της Αττικής το 2009, χάθηκαν χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, καταστράφηκαν περιουσίες και έφυγαν ζωές. Για ΟΛΕΣ αυτές τις καταστροφές, είμαστε ΟΛΟΙ υπεύθυνοι.

Σε αυτή τη γη που καταστρέφεται θυμίζοντας κρανίου τόπου, είμαστε ΟΛΟΙ εμείς που έχουμε χτίσει κατοικίες, ή τις επιχειρήσεις μας, χωρίς να έχουμε μεριμνήσει για τα αυτονόητα: ασφαλείς και καθαρές από χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά εξόδους διαφυγής και δεξαμενές νερού. Είμαστε λοιπόν ΟΛΟΙ εμείς αυτοί που χρειάζεται να δείξουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, απαιτώντας εν συνεχεία από το κράτος να αποδείξει την ύπαρξη του.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχοντας συνείδηση της ευθύνης που συνεπάγεται η εκπροσώπηση μιας τεράστιας γεωγραφικής έκτασης που εμπερικλείει από τον Όλυμπο και τον Άθω έως το Παγγαίο και την οροσειρά της Ροδόπης, καλεί όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της δύναμης της, όπως κινήσουν άμεσα σε τοπικό επίπεδο και σε συνεργασίας με ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δασαρχείο, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Μονάδες Υγείας, σε μια εκστρατεία κινητοποίησης όλων όσων έχουν κατοικία ή επιχείρηση στις λεγόμενες περιοχές υψηλού κινδύνου, με σκοπό την από κοινού συμμετοχή ΟΛΩΝ στην διατήρηση των προϋποθέσεων ασφαλείας που συνεπάγεται η διαβίωση μας στις περιοχές αυτές.

Υπό τις σημερινές συνθήκες εθνικού πένθους, ας πούμε ΟΛΟΙ μαζί ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο 4 – 5 Αυγούστου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, φροντίζουμε τις περιοχές μας, δημιουργώντας οι ίδιοι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή διαβίωση μας στο περιβάλλον που ζούμε.

Σώζουμε τις ζωές μας και τις ζωές των συνανθρώπων μας, σημαίνει δουλεύουμε από κοινού για το καλό αυτού του τόπου. Δουλεύουμε με προσωπικό κόπο, με προσωπικούς πόρους συχνά, και αν χρειαστεί και με προσωπική θυσία.

Τέλος, προκειμένου να συμβάλλουμε στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί στην Αττική, γίνεται έκκληση προς όλες τις επιχειρήσεις μέλη μας, όπως ανταποκριθούν, η κάθε μια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, στην δημόσια έκκληση για ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής. Ενώ οι Εμπορικοί Σύλλογοι που διαθέτουν τράπεζες αίματος, καλούνται να συμβάλλουν στην έκκληση για αίμα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα