ΕΣΗΕΜΘ: Οικονομική ενίσχυση ανέργων ενόψει Χριστουγέννων

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τα μέλη της που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ότι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ενόψει των Χριστουγέννων, εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"H Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τα μέλη της που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ (επίδομα ανεργίας ή επίσχεσης εργασίας) ότι

μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ενόψει των Χριστουγέννων.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται πρέπει:

Να υποβάλουν σχετικό αίτημα συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική φόρμα.Να καταθέσουν (ή να στείλουν) στη Γραμματεία της Ένωσης το εκκαθαριστικό σημείωμα της τελευταίας φορολογικής τους δήλωσης (για το έτος 2016).

Η προθεσμία για την υποβολή των παραπάνω στοιχείων λήγει στις 5 μ.μ. της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2017.

Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση ή μη της οικονομικής ενίσχυσης είναι να μην ξεπερνά το βεβαιωμένο από το εκκαθαριστικό σημείωμα οικογενειακό εισόδημα τις 8.000,00 € (2.000,00 € επιπλέον για κάθε παιδί). Τυχόν εισόδημα από αποζημίωση ή από επίδομα ανεργίας δεν συνυπολογίζεται.

Τα μέλη που οφείλουν συνδρομές πέντε ετών και άνω (τελευταίο εξοφλημένο έτος το 2012) δεν δικαιούνται οικονομική ενίσχυση. (Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Καταστατικού της ΕΣΗΕΜ-Θ η οφειλή συνδρομών άνω του ενός έτους είναι τυπικά λόγος διαγραφής).

Τα μέλη που έχουν συνολικές οφειλές προς την ΕΣΗΕΜ-Θ (δάνεια και συνδρομές) από 1.000,00 € και άνω δεν δικαιούνται οικονομική ενίσχυση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν και θα αποφασίσει για τη χορήγηση των βοηθημάτων κατά το μέτρο που επιτρέπει η δύσκολη και για τα οικονομικά δεδομένα της ίδιας της Ένωσης συγκυρία".

Keywords
Τυχαία Θέματα