Ερώτηση Αναστασιάδη στη Βουλή για τις μεγάλες καθυστερήσεις στον ΟΑΣΘ

Ερώτηση στη Βουλή για την εξυπηρέτηση του κοινού της Θεσσαλονίκης και τις μεγάλες καθυστερήσεις από τον ΟΑΣΘ κατέθεσε σήμερα ( 4 Φεβρουρίου 2019) ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

«Η κυβέρνηση ακολούθησε τακτική αποδόμησης του ΟΑΣΘ, αφού με την εσκεμμένη

άρνηση καταβολής των κρατικών οφειλών δημιούργησε οικονομική ασφυξία και ….προχώρησε στην «κρατικοποίησή του» , υποσχόμενη καλύτερες υπηρεσίες και λιγότερες κρατικές δαπάνες. Σήμερα, 18 περίπου μήνες μετά, η κατάσταση της λειτουργίας του ΟΑΣΘ και η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι κάτι παραπάνω από τραγική», επισημαίνει ο κ. Αναστασιάδης , στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τονίζοντας επιπλέον ότι η κατάσταση των λεωφορείων είναι κάκιστη και καθημερινά ακινητοποιούνται αρκετά από αυτά λόγω βλάβης στους δρόμους.

« Το 2016 ο μέσος όρος των κυκλοφορούντων λεωφορείων ήταν 480 , ενώ το 2018 ήταν 360… Τα ετήσια έσοδα το 2016 ήταν 56 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2018 μειώθηκαν στα 35 εκατομμύρια ευρώ», σημειώνει.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ρωτά, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να απαντήσει για την κατάσταση στη οποία οδήγησε τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης;

Ποιο είναι το ύψος των χρημάτων που έχει καταβάλλει η κυβέρνηση στον ΟΑΣΘ από την ημέρα «κρατικοποίησης» μέχρι σήμερα;

Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης;

Keywords
Τυχαία Θέματα