Ερντογάν: Ψέματα οι κατηγορίες σε βάρος συγγενών μου για τα χρήματα σε off-shore

Ο Ερντογάν αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της οικογένειάς του, για τα εκατομμύρια δολάρια που φέρεται να μετέφεραν σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή φόρων

"Αυτοί οι άνθρωποι δεν έστειλαν ούτε δεκάρα στο εξωτερικό" σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια ομιλία που εκφώνησε, προσθέτοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου "λέει ψέματα".

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Τούρκου προέδρου απάντησε ότι τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν είναι πλαστά και ζήτησε

από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας να τα καταθέσει στους εισαγγελείς.

Ο εκπρόσωπος τύπου του CHP Μπουλέντ Τεζτζάν επισήμανε από την πλευρά του σε δηλώσεις στην εφημερίδα Hurriyet ότι ο εισαγγελέας δεν έχει καμία δουλειά με την υπόθεση.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε χθες συγγενείς του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μετέφεραν πολλά εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό μιας υπεράκτιας εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν αυτές τις συναλλαγές.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Κιλιτσντάρογλου, αφού ο τελευταίος κατήγγειλε ότι συγγενείς και πρώην συνεργάτες του προέδρου έχουν μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε υπεράκτια εταιρεία. Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι έχει "έστω και μια δεκάρα στο εξωτερικό".

Keywords
Τυχαία Θέματα