Ερντογάν: Είμαστε εκεί με τις φρεγάτες μας

Εάν η Τουρκία αποφύγει τον αγώνα σε Συρία, Λιβύη, Μεσόγειο και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή, θα βρεθεί μελλοντικά αντιμέτωπη με όλα αυτά και θα κληθεί να πληρώσει βαρύτερο τίμημα, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στη Σμύρνη στα εγκαίνια αυτοκινητόδρομου, για μια ακόμη φορά ξεδίπλωσε τα μαξιμαλιστικά του σχέδια για την περιοχή. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Analolu δήλωσε ότι "ορισμένες φορές τα συμφέροντα της χώρας μας και των άλλων χωρών συγκρούονται σε αυτόν τον αγώνα. Όμως η Τουρκία έχει

τη δύναμη και τις δυνατότητες να προωθήσει τις πολιτικές της και να τις εφαρμόσει”.

Στην ίδια ομιλία,σύμφωνα με το capital.gr, ανέφερε ότι οι κινήσεις της Τουρκίας σε Συρία και Λιβύη δεν είναι "ούτε περιπέτεια, αλλά ούτε αυθαίρετη επιλογή”. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι μετά από επικοινωνία του με τον πρόεδρο Πούτιν, τον πρόεδρο Μακρόν και την καγκελάριο Μέρκελ, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί μια μεταξύ τους σύνοδος στις 5 Μαρτίου με αντικείμενο τη Συρία και τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ.

Είμαστε εκεί με τις φρεγάτες μας

Αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος με το γνωστό του ύφος τόνισε ότι "δεν είμαστε μόνο με τα ερευνητικά πλοία μας και τα γεωτρύπανά μας, αλλά και με τις φρεγάτες μας και τα αεροσκάφη μας. Και πριν από 500 χρόνια ήμασταν εκεί και σήμερα είμαστε εκεί”. Τέλος αναφορικά με το μνημόνιο με τη Λιβύη άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας αυτούς που "δεν καταλαβαίνουν από διεθνές δίκαιο”, συμπληρώνοντας ότι είναι "κρίμα να μην έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει”.

Keywords
Τυχαία Θέματα