Εργαζόμενοι της "3Κ" σε Ζέρβα: Να μην γίνει καμία απόλυση

Ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν να μην γίνει καμία απόλυση στέλνουν προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, οι εργαζόμενοι από την προκήρυξη 3Κ.

Όπως τονίζουν. μετά τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ ορκιστήκαμε τον Οκτώβριο του 2019 και βάση τους νέους αναμορφωμένους ¨ οριστικούς ¨ πίνακες ζούμε με την αγωνία της απόλυσης μας ή μετακίνησης σε άλλο δήμο ή και πόλη.

Παράλληλα ζητούν

από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να προβεί "στις όποιες ενέργειες προς την κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με το ψήφισμα που έχει κατατεθεί, ώστε να επέλθει και ηθικά μια δίκαιη λύση".

Αναλυτικά το κείμενο της ανοιχτής επιστολής:

"Στις δύσκολες αυτές συνθήκες για την χώρα και τον λαό, οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα, με αυξημένο τον κίνδυνο για την υγεία τους και την υγεία των οικογενειών τους, προσφέρουνε τις υπηρεσίες τους με υψηλό φρόνημα και αίσθημα καθήκοντος.

Μέσα σ` αυτούς που δίνουν καθημερινά την μάχη, για την προάσπιση της υγείας των δημοτών, είμαστε και οι εργαζόμενοι της 3Κ που μετά τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ ορκιστήκαμε τον Οκτώβριο του 2019 και βάση τους νέους αναμορφωμένους ¨ οριστικούς ¨ πίνακες ζούμε με την αγωνία της απόλυσης μας ή μετακίνησης σε άλλο δήμο ή και πόλη.

Αντιλαμβάνεστε κύριε δήμαρχε ότι σηκώνουμε το βάρος από την μία να αντεπεξέλθουμε στο κοινωνικό μας καθήκον, με την αυταπάρνηση που απαιτούν οι συνθήκες και από την άλλη όχι μόνο την ανασφάλεια για την υγεία μας αλλά και της αβεβαιότητας για την αυριανή μέρα.

Η απόφασή σας, που εκφράστηκε με ομόφωνο ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο προς την κυβέρνηση και κατατέθηκε με την στήριξη σας, όπου αναγνωρίζετε την ανάγκη να παραμείνουμε και να καλυφθούν και οι νέες θέσεις που προκύπτουν από τους αναθεωρημένους πίνακες, στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες αναδεικνύεται πιο επιτακτικά.

Κύριε δήμαρχε, στα πλαίσια των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν στις υπηρεσίες καθαριότητας αλλά και μιας ηθικής αξίωσης, αφού χωρίς δικιά μας υπαιτιότητα βρεθήκαμε σ` αυτή τη θέση, σας ζητάμε να μη προχωρήσετε σε καμιά απόλυση και να προβείτε στις όποιες ενέργειες προς την κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με το ψήφισμα που έχει κατατεθεί, ώστε να επέλθει και ηθικά μια δίκαιη λύση".

Keywords
Τυχαία Θέματα