Εργαζόμενοι ΑΧΕΠΑ: Δεν υπάρχουν ανελκυστήρες να μεταφέρουν τους ασθενείς στο ακτινολογικό

Για παμπάλαιους ανελκυστήρες που αποτελούν κίνδυνο για τους ασθενείς και το προσωπικό κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, λίγους μήνες μετά το ατύχημα, κατά το οποίο είχε σπάσει ιμάντας του ασανσέρ με αποτέλεσμα να υποχωρήσει δύο ορόφους πιο κάτω και να τραυματιστούν δύο άτομα που βρίσκονταν μέσα σε αυτόν.

Από το ατύχημα, που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και έκτοτε ο εν λόγω ανελκυστήρας δεν έχει επισκευαστεί, με συνέπεια

οι ασθενείς να μεταφέρονται με τον ένα ανελκυστήρα που λειτουργεί στο ακτινολογικό, με τον οποίο μεταφέρονται τρόφιμα, προσωπικά, σκουπίδια κλπ. "Δεν υπάρχουν ανελκυστήρες για να μεταφέρουν ασθενείς σε ένα σημαντικό χώρο του νοσοκομείου, όπως είναι το ακτινολογικό και η μόνη πρόσβαση απο εκεί είναι με δύο ανελκυστήρες, ο ένας από τους οποίους είναι μόνιμα χαλασμένος, είναι αυτός που έπεσε με δύο συναδέλφους μέσα και ένα ασθενή. Πως μπορεί να λειτουργεί ένα νοσοκομείο όταν ο ανελκυστήρας στο ακτινολογικό που είναι η καρδιά του νοσοκομείου δεν λειτουργεί; Πως θα μεταφέρεις τον άρρωστο, στην πλάτη; έχουμε πετύχει νοσηλευτές, τραυματιοφορείς να μεταφέρουν τον άρρωστο στην πλάτη έξω από το πάρκινγκ με το φορείο", τόνισε.

Το παραπάνω γνωστοποίησε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός. Αναφερόμενος στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σημείωσε ότι υπάρχει υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο"οι ιδιώτες έχουν μπει στα νοσοκομεία".

Σύμφωνα με τον κ. Κοροξενό οι ώρες αναμονής των ασθενών ακόμη και για απλά χειρουργεία μπορεί να πάρουν μήνες. "Οι ώρες αναμονής για εξέταση ή για χειρουργεία είναι ντροπή", πρόσθεσε.
Η Αναστασία Πολίτου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε από την πλευρά της ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ όπως είπε υπάρχουν δέκα κρεβάτια τα οποία χρησιμοποιούνται από ασθενείς.

Η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ και μέλος του σωματείου ΑΧΕΠΑ, σημείωσε ότι "6 μήνες είμαστε απλήρωτοι για τις βάρδιες. Το προσωπικό δουλεύει νυχτερινά, δίνει την ζωή του χωρίς να πληρώνεται.

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Θεαγένειο, Αθηνά Γραμματικοπούλου αναφέρθηκε σε εθελοντές που καλύπτουν τα κενά σε προσωπικό και μίλησε πλήθος ασθενών που βρίσκονται στους διαδρόμους του αντικαρκινικού νοσοκομείου. "Η αξιοπρέπεια του αρρώστου στραμπαλιάζεται μέσα στο αντικαρκινικό. Δεν μπορεί να έρχεται με τον φόβο του καρκίνου στα ματιά και να στριμώχνεται".

Τέλος, ο Μανώλης Νικολαϊδης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Τετάρτης 4 Ιουλίου στις 10 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι. "Βρισκόμαστε σε γενικό ξεσηκωμό. Το συνταξιουχικό κίνημα δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές της κυβέρνησης. Πρόκειται για θανατηφόρες πρακτικές", ενώ σημείωσε πως από αρχές του νέου έτους οι περικοπές στις συντάξεις θα φτάσουν το 18%.

Keywords
Τυχαία Θέματα