Έρευνα: Πώς επηρεάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων;

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο προχώρησε σε μια νέα έρευνα που δείχνει κατά πόσο τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων.

Στην έρευνα, σύμφωνα με το faysbook.gr, συμμετείχαν 600 άνδρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Ο εγκλεισμός βοήθησε πολλά ζευγάρια να έρθουν κοντά στη χώρα μας και αυτό φαίνεται και από τα παρακάτω νούμερα.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η καραντίνα αυξάνει την συχνότητα των σεξουαλικών επαφών;», το 62,83% των ερωτηθέντων απάντησε ναι και μόλις το 37,17% όχι.

Το 46,33% αποκάλυψε πως κάνει σεξ 1 φορά την εβδομάδα (νούμερα που ισχύουν για την περίοδο της καραντίνας), το 27,33% κάνει σεξ έως τρεις φορές την εβδομάδα, το 14,83% κάνει σεξ 3-5 φορές την εβδομάδα και πάνω από 5 φορές την εβδομάδα κάνει το 11,50%.

«Φαίνεται ότι οι πολλές απαγορεύσεις, στις οποίες καλούμαστε να υπακούσουμε τελευταία, προκειμένου να συμβάλλουμε στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, έχουν «φουντώσει» το ερωτικό πάθος. Αυτό, σε συνδυασμό με τον πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο, που έχουν, πια, οι περισσότεροι, δίνει χώρο στη φαντασία και στην ευρηματικότητα να ανθίσουν. Εξάλλου είναι γνωστά τα οφέλη του σεξ στην υγεία. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό, γυμνάζει, προσφέρει ηρεμία», εξήγησε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, που είναι και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Επίσης το 26,17% παραδέχτηκε πως η καραντίνα δεν έχει επηρεάσει τη σεξουαλική του ζωή ενώ το 35,67% αποκάλυψε πως η ερωτική του ζωή έχει επηρεαστεί αρνητικά.

Όσον αφορά το πώς έχει επηρεάσει η καραντίνα τη σχέση με τον σύντροφό τους, 40.17% των ερωτηθέντων αποκάλυψε ότι δεν έχει επηρεαστεί η διαπροσωπική τους σχέση, ενώ το 37,67% είπε πως έχει επηρεαστεί θετικά.

«Αυτό μας έκανε εντύπωση, καθώς ο εγκλεισμός συνήθως γίνεται αιτία προστριβών για «ψύλλου πήδημα». Ξαφνικά το ποιος θα κατεβάσει τα σκουπίδια ή το ποιος θα μαζέψει τα πιάτα μπορεί να πυροδοτήσει έντονους καβγάδες, που έστω και για λίγο απομακρύνουν το ζευγάρι. Μπορεί αυτά τα ευρήματα να τα βλέπουμε, επειδή είμαστε ακόμη στην αρχή της καραντίνας και οι σύντροφοι αντέχουν. Σε κάθε περίπτωση θα δείξει», τόνισε ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος Χρήστος Φλιάτουρας.

Θα αυξηθούν οι χωρισμοί λόγω της καραντίνας; Το Το 67,83% πιστεύει ότι η καραντίνα θα αυξήσει τα διαζύγια, αλλά και τις γεννήσεις παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα