"Έρχεται σπίτι": Η Αγγλία στα ημιτελικά του Μουντιάλ! (VIDEO)

Το σλόγκαν των Άγγλων "it's coming home" φαντάζει όλο και πιο πιθανό να πραγματοποιηθεί! Η εθνική Αγγλίας νίκησε με 2-0 την Σουηδία και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Μουντιάλ!

Με δύο γκολ που πέτυχαν με κεφαλιά οι Μαγκουάιρ στο 30΄ και Ντέλε Άλι στο 59΄, τα "τρία λιοντάρια" απέκλεισαν τους Σουηδούς και πήραν το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Κροατία-Ρωσία, στον προημιτελικό που θα γίνει απόψε στις 21:00.

Η σημερινή εμφάνιση

της Αγγλίας ήταν άκρως πειστική και ουσιαστική. Κυριάρχησε στο παιχνίδι, δημιούργησε ευκαιρίες και δίκαια έφτασε στην επικράτηση που την έστειλε στους "4". Σε εξαιρετικό απόγευμα βρέθηκε και ο Πίκφορντ, ο οποίος στις δύο φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει σταμάτησε τον Μπεργκ (μία κεφαλιά και ένα σουτ) με εντυπωσιακές αποκρούσεις, διατηρώντας το μηδέν. Η αξιόμαχη Σουηδία που αποτέλεσε μέχρι εδώ την έκπληξη στα γήπεδα της Ρωσίας, αποχαιρέτησε με θετικές εντυπώσεις.

Τα γκολ του αγώνα:

Οι Άγγλοι θα βρεθούν στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1990, διεκδικώντας με αξιώσεις την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό με στόχο να... "φέρουν σπίτι" το τρόπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έπιασε άλλη μία επίδοση που θυμίζει το Μουντιάλ του 1966, το μοναδικό που έχει κατακτήσει η εθνική Αγγλίας. Συγκεκριμένα, έφτασε τα 11 γκολ στη διοργάνωση ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα στην ιστορία της στον θεσμό, η οποία είχε γίνει στο τουρνουά του 1966 με 11 τέρματα μέχρι τον τίτλο.

Συνθέσεις:

Σουηδία (Γιαν Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ (85’ Γιάνσον), Γκράνκβιστ, Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Κλάεσον, Φόρσμπεργκ (65’ Όλσον), Τοϊβόνεν (65’ Γκουιντέτι), Μπεργκ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τρίπιερ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γιανγκ, Χέντερσον (85’ Ντάιερ), Ντέλε Άλι (77’ Ντελφ), Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ (91’ Ράσφορντ), Κέιν

Keywords
Τυχαία Θέματα