Επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση και για τα ελληνοτουρκικά

Παρότι η συγκρότηση εθνικού μετώπου απέναντι στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις είναι κοινό ζητούμενο για το πολιτικό σκηνικό, ο Αλέξης Τσίπρας με πρωτοχρονιάτικο άρθρο του στην εφημερίδα "Αυγή" εξαπολύει δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά.

Μετά από εκτενή αναφορά του σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ,

ο πρόεδρος του κόμματος, στηλιτεύει τις ενέργειες της Ν.Δ. στα εθνικά, χαρακτηρίζοντας τη στάση της "αλλοπρόσαλλη" και σημειώνοντας ότι:

* Δεν έχει εισέτι συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ με θέμα την παράνομη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης.

* Δεν έχει συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας παρά την αξία που θα είχε αυτήν την περίοδο και την ευρεία διακομματική συναίνεση επί του θέματος που κατεγράφη προεκλογικά.

* Δεν έχει επιδιώξει ούτε τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών αλλά ούτε καν την επικοινωνία με τον καθένα χωριστά.

Στο ίδιο πλαίσιο, μέμφεται την κυβέρνηση ότι "δεν αγωνίζεται για την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας σε σχέση με την παράνομη συμφωνία, ενώ ουσιαστικά ανέστειλε και τον διάλογο για ΜΟΕΑ που είχε ξαναρχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι. Επιπλέον, η κακοφωνία μεταξύ των αρμόδιων υπουργών, με αντικρουόμενες θέσεις και για τα δύο αυτά θέματα, συνεχίζεται, εκθέτοντας τη χώρα".

Στηλιτεύει δε και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ: "Δεν έχει εισέτι εξασφαλιστεί ξεκάθαρη στήριξη των ΗΠΑ και ειδικά του Προέδρου Τραμπ στον αγωγό EastMed και το πλαίσιο συνεργασίας 3+1 (με Κύπρο και Ισραήλ), ενώ οι ενστάσεις που εξέφρασε πρόσφατα στην υιοθέτηση του νομοσχεδίου "Eastern Mediterranean Partnership” αποτελούν ανησυχητικό οιωνό. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση καταθέτει το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας σε τέσσερις εγκαταστάσεις, χωρίς να δίνει το μήνυμα ότι συνδέεται με την εν προκειμένω στήριξη που θα παράσχουν οι ΗΠΑ".

Για τον αγωγό Eastmed, του οποίου οι υπογραφές πέφτουν σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζει πως:

"Η υπογραφή διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για τον αγωγό EastMed, η οποία αποφασίστηκε τον Δεκέμβριο του 2018, αποτελεί θετική εξέλιξη αν εξασφαλιστεί και η συμμετοχή της Ιταλίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα