Επιτέλους, νίκη για την Εθνική που... αλλάζει και αρέσει

Η... ανανεωμένη Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επιβλήθηκε της Βοσνίας με σκορ 2-1 στο ΟΑΚΑ, για την 8η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2020.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ελληνικής ομάδας μετά από την πρεμιέρα των προκριματικών, όταν είχε νικήσει με 0-2 στο Λιχτενστάιν

στις 23 Μαρτίου 2019.

Ο Παυλίδης πέτυχε το πρώτο του γκολ στην τρίτη συμμετοχή του με το εθνόσημο, ανοίγοντας το σκορ με ωραίο πλασέ, με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού (30΄).

Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα, στο 35΄ η Βοσνία ισοφάρισε άμεσα σε 1-1. Ο Κολάσινατς έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κότζακ με πλασέ από κοντά, αφού βρέθηκε στην πλάτη του Χατζηδιάκου, έφερε το ματς στα ίσα.

Η Ελλάδα ήταν καταιγιστική στο β΄ μέρος, δημιούργησε πολλές φάσεις και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, έχοντας και δύο δοκάρια με σου των Μασούρα στο 60΄ και Σταφυλίδη στο 73΄.

Τελικά, βρήκε το νικητήριο γκολ στο 88ο λεπτό, με αυτογκόλ του Κοβάσεβιτς έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Φετφατζίδη στην περιοχή, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση ως αλλαγή.

Μπορεί η Εθνική να μην είχε ούτως ή άλλως πιθανότητες πρόκρισης, όμως η αποψινή νίκη και κυρίως η εμφάνιση που ήταν εξαιρετική, δίνει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας στο δημιούργημα του Τζόνι Φαν΄τ Σιπ που έκανε εκ νέου αλλαγές και έδωσε ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα που έδειξαν πάθος και διάθεση.

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (83’ Φετφατζίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (60’ Μασούρας), Παυλίδης (70’ Κουλούρης).

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κβρζιτς, Σάριτς (63’ Ντούλιεβιτς), Κοβάσεβιτς, Τσίμιροτ (46’ Γιάγιαλο), Πιάνιτς, Κολάσινατς, Χόντζιτς (71’ Μπάιτς), Χαΐροβιτς, Γκόγιακ.

Keywords
Τυχαία Θέματα