Επισκέψεις Μαγκριώτη σε ΟΛΘ και Πυροσβεστική

Eπίσκεψη στην Περιφερειακή Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο κ. Μαγκριώτης συζήτησε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των συναρμόδιων φορέων του Δημοσίου.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Μαγκριώτης, τόνισε:

«Υπάρχει σχεδιασμός και επιχειρησιακή ετοιμότητα, όμως εάν τα φαινόμενα ξεπεράσουν ένα όριο, δύσκολα θα μπορέσει η Υπηρεσία να ανταποκριθεί με απόλυτο τρόπο.

Δυστυχώς,

21 χρόνια μετά την ανάθεση στην Πυροσβεστική της δασοπυρόσβεσης, ο οργανισμός της υπηρεσίας δεν έχει αλλάξει για να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες.

Ο εξοπλισμός είναι οριακά επαρκής, όμως ιδιαίτερα τα εναέρια μέσα δεν επαρκούν.

Το πρόβλημα του συντονισμού των συναρμόδιων φορέων, σε πραγματικό επιχειρησιακό χρόνο, παραμένει οξύ.»

Παράλληλα ο κ. Μαγκριώτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΟΛΘ ΑΕ και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Μετά την συνάντηση ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της κοινοπραξίας πού ανέλαβε το λιμάνι Θεσσαλονίκης προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης παραχώρησης.

Στα τέλη του 2022, όπως μού τόνισε ο κ. Θεοφάνης θα έχει ολοκληρωθεί η μεγάλη επένδυση των 130 εκ ευρώ για την εμβάθυνση και επέκταση του 6ου προβλήτα.

Σημαντικός επίσης είναι ο σχεδιασμός της διοίκησης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του χύδην φορτίου.

Δεν είναι το ίδιο συνεπής όμως η κυβέρνηση, γιατί ακόμη δεν έχει βρει τους πόρους για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης του ΟΛΘ με τους αυτοκινητοδρόμους, τον ΠΑΘΕ και την ΕΓΝΑΤΙΑ.

Ακόμη χειρότερα δεν έχει προχωρήσει ούτε η μελέτη για την υπέργεια σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ο βασικός αναπτυξιακός βραχίονας της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και η πόλη χάνει ευκαιρίες που δεν ξέρει κανείς, άν θα υπάρξουν στο μέλλον, αφού οι ανταγωνιστές μας δεν μας περιμένουν.

Ελπίζω μετά τις εκλογές να τρέξουν όλα πιο γρήγορα.

Η βιώσιμη εξωστρεφής ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και η κοινωνική συνοχή της, είναι ο μεγάλος μας στόχο».

Keywords
Τυχαία Θέματα