Έντιμο συμβιβασμό με την Τουρκία όπως έγινε με τις Πρέσπες, προτείνει ο ο Χρ. Καραγιαννίδης

Μιλώντας στη συνεδρίαση υποεπιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, η οποία έλαβε χώρα σήμερα στο κτήριο της Βουλής, ο βουλευτής του Σύριζα, Χρήστος Καραγιαννίδης τάχθηκε υπέρ ενός "έντιμου συμβιβασμού" για την επί της ουσίας συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Κύπρου και του Αιγαίου, όπως έγινε με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το capital.gr,

ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ επισήμανε πως «πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με καλή τη πίστη, με έναν έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε με την συμφωνία των Πρεσπών».

«Να πούμε ότι οι λαοί μας ζουν ειρηνικά. Οι ηγεσίες είναι αυτές που έχουν οδηγήσει σε σύγκρουση τους λαούς. Πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με σεβασμό, όπως κάναμε και με τη Βόρειο Μακεδονία», υπογράμμισε ο βουλευτής Δράμας του Σύριζα.

Η φιλειρηνική προτροπή του κ. Καραγιαννίδη ήρθε ως απάντηση στην τοποθέτηση του Τούρκου βουλευτή Αχμέτ Γιλντίζ από το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα υποστήριξε πως η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο, ενώ για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Κύπρο υποστήριξε πως "όταν αυτές γίνονται σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο, γίνονται μονομερώς. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες" σημείωσε με ‘απειλητικό’ τόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα