Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο με τον Αρτ. Ματθαιόπουλο - Η απάντηση του Γ. Μπουτάρη

Ένταση επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης “Ελληνική Αυγή”, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του κ. Ματθαιόπουλου στον πρώην αντιδήμαρχο οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάϊ Καπόν, σε βάρους του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε την έκρηξη

τόσο του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Θανάση Παππά, ο οποίος τον αποκάλεσε φασίστα καθώς και του προέδρου της Δ' δημοτικής Κοινότητας, Κώστα Τσιαπακίδη, ο οποίος τόνισε πως η προκαταρκτική δεν είναι κατηγορία και ο κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

“Ψέματα λέω για τον κ.Καπόν; Τον κατηγορώ άδικα; Ο φασίστας κάνει μια υποθετική ερώτηση και ο δημοκράτης δεν απαντάει και θέλει να με δείρει. Ο . δήμαρχος δεν μπορεί να προτρέχει και να λέει πως όταν αθωωθεί ο συνεργάτης μου,”, είπε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Παράλληλα άφησε αιχμές εναντίον της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως δημοτικοί σύμβουλοι παίρνουν συναδέλφου του και τους λένε να ψηφίσουν με διαφορετικό πνεύμα.

“Συνεργασίες τέτοιου τύπου δεν θέλουμε να έχουμε”,είπε.

Λίγο αργότερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης έδωσε απάντηση από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα