Ένταση στη δίκη Σουσανασβίλι με Κωνσταντοπούλου: "Βασανίζετε έναν άνθρωπο" - "Σας αφαιρώ τον λόγο"

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην αίθουσα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης ανάμεσα στην πρόεδρο της έδρας του δικαστηρίου και την συνήγορο του Λάσα Σουσανασβίλι, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σήμερα συνεχίζεται η δίκη για το αίτημα έκδοσης των γαλλικών Αρχών του φερόμενου αρχηγού της ρωσόφωνης μαφίας, γνωστού με το προσωνύμιο "Το Λίπος", που διέπραττε κλοπές

σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι επεισοδιακά, μετά από αυτήν της Τρίτης, καθώς η πρώην πρόεδρος της Βουλής διαμαρτυρήθηκε έντονα για την παρουσία ανδρών της ΟΠΚΕ και ζήτησε την απομάκρυνσή τους από την αίθουσα. Έπειτα η ένταση συνεχίστηκε γύρω από το ζήτημα της διερμηνείας της δικογραφίας για τον 57χρονο Γεωργιανό στα ρωσικά, η οποία σύμφωνα με την συνήγορο υπεράσπισης είναι "αντιδικονομική".

"Βασανίζεται έναν άνθρωπο και παραβιάζεται κατάφορα τα προβλεπόμενα" συμπλήρωσε η ίδια με την πρόεδρο να απαντά από την πλευρά της στην πρώην πρόεδρο της Βουλής, ότι αυτή βασανίζει τον πελάτη της καθώς "δεν αφήνει να συνεχιστεί η διαδικασία".

"Σας αφαιρώ τον λόγο" είπε η πρόεδρος της έδρας με την κα Κωνσταντοπούλου να τονίζει σε έντονο ύφος: "Δεν έχετε δικαίωμα να μου αφαιρείται τον λόγο".

Η συνεδρίαση προς το παρόν διεκόπη και η διερμηνεία των διωκτικών εγγράφων στον κ. Σουσανασβίλι συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται, πως ο Λάσα Σουσανασβίλι έχει καταδικαστεί ήδη στην Ελλάδα σε κάθειρξη 14 χρόνων με παρόμοια κατηγορία, ότι διηύθυνε οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην Ισπανία. Δικάστηκε με το σκεπτικό ότι το διευθυντήριο ήταν στη Θεσσαλονίκη και γι αυτό είχε απορριφθεί αίτημα έκδοσης που είχαν κάνει τότε οι ισπανικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα