Ένωση Κεντρώων: Ο κ. Τσίπρας ενήργησε και στο ζήτημα των μουφτήδων χωρίς συνεννόηση με τα άλλα κόμματα

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει η Ένωση Κεντρώων, με αφορμή το ζήτημα της εκλογής των μουφτήδων στη Θράκη.

Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων επισημαίνει πως "η υποχρέωση των δυο μουφτήδων σε παραίτηση με βάση την τροπολογία που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, δίνει στην Τουρκία λαβή

να θεωρεί ότι με την εκλογή μουφτήδων της εμπιστοσύνης της θα ξεσηκώσει το μουσουλμανικό στοιχείο της Θράκης".

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων:

"Η υποχρέωση των δυο μουφτήδων σε παραίτηση με βάση την τροπολογία που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, δίνει στην Τουρκία λαβή να θεωρεί ότι με την εκλογή μουφτήδων της εμπιστοσύνης της θα ξεσηκώσει το μουσουλμανικό στοιχείο της Θράκης.

Ο κ. Τσίπρας, όπως και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ενήργησε και στο ζήτημα των μουφτήδων χωρίς συνεννόηση με τα άλλα κόμματα και εγείρεται η υποψία ότι στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Ερντογάν επεδίωξε να πετύχει την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στην Αδριανούπολη παραχωρώντας στην Τουρκία την εκλογή των μουφτήδων.

Η Ένωση Κεντρώων θα αγωνιστεί να ακυρωθεί η τροπολογία που πέρασε η Κυβέρνηση και η εκλογή των μουφτήδων να συνεχίσει να γίνεται με διορισμό από την ελληνική Κυβέρνηση. Συναλλαγές τέτοιου είδους δεν μας βρίσκουν σύμφωνους".

Keywords
Τυχαία Θέματα