Ένα λουλούδι για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου: Η Θεσσαλονίκη τιμά την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών (VIDEO)

Εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας επισκέπτονται από το πρωί την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να αφήσουν ένα λουλούδι και να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, ανήμερα της 46ης επετείου εξέγερσης των φοιτητών.

Με ένα γαρύφαλλο στα χέρια, γονείς με τα παιδιά τους, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα του 1973, βρίσκονται εκεί για να θυμίζουν πόσο σημαντικοί υπήρξαν οι αγώνες

εκείνης της εποχής για "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία".

Πριν λίγη ώρα, άρχισε και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ΑΠΘ.

Δυναμική για ακόμη μια φορά η παρουσία του ΚΚΕ και της νεολαίας του, εκπρόσωποι των οποίων κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο, υπό τους ήχους συνθημάτων.

Βουλευτές και στελέχη του κόμματος, εκπρόσωποι συνδικάτων και φοιτητές τίμησαν για ακόμη μια χρονιά την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών το 1973.

"Το Πολυτεχνείο μας καλεί να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Μας καλεί να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες που η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους εγκλωβίζουν στη χώρα μας. Μας καλεί να απομονώσουμε όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού. Μας καλεί επίσης να διαδηλώσουμε ενάντια στην κρατική καταστολή" σημειωσε η Θεανώ Καμπέτη, εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Μεταξύ των εκπροσώπων φορέων της πόλης που βρέθηκαν στο ΑΠΘ για να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντροτυ Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

"Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για καλύτερες ημέρες, για δικαιοσύνη και ελευθερία, παραμένει επίκαιρο. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, μαζί με τους φοιτητές πάλεψαν τα χρόνια εκείνα για όσα προανέφερα. Έτσι θα συνεχίσουν να κάνουν και σήμερα, προκειμένουν να διαφυλάξουμε τα βασικά αγαθά της Δημοκρατίας" τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Τσαραμπουλίδης.

Παρών, όπως κάθε χρόνο και ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, με αντιπροσωπεία του ΔΣ του δήμου. Μεταξύ άλλων, τόνισε στις δηλώσεις του ότι "στον χώρο της αυτοδιοίκησης συνεχίζουμε τον αγώνα για διεύρυνση της αποκέντρωσης και βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας".

Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του δημάρχου Θεσσαλονίκης και ο αντιδήμαρχος Διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Γιώργος Αβαρλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα