Ένα αστέρι γεννιέται! Ο Τσιτσιπάς έχασε τον τίτλο από τον Ναδάλ, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις (VIDEO)

Μετά από μια συγκλονιστική εβδομάδα, όπου τον οδήγησε στον τελικό του Barcelona Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον κορυφαίο Ράφα Ναδάλ.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 2-0 σετ (6-2, 6-1), ύστερα από 1 ώρα και 19’.

«Προσπάθησα με κάθε τρόπο, αλλά ήταν αδύνατον να τον σταματήσω», παραδέχτηκε ο 19χρονος τενίστας στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με τον Ράφα. «Ήταν ένα μάθημα, ένα σπουδαίο μάθημα. Έχω δει πολλά

παιχνίδια του, αλλά δεν είναι το ίδιο όταν τον αντιμετωπίζεις. Δεν έχεις επιλογές, μένεις χωρίς πλάνο και αυτό κάνει το παιχνίδι περίπλοκο».

Δεν πέφτει, ωστόσο, η ψυχολογία του κορυφαίου Έλληνα τενίστα. «Παρότι έχασα με αυτόν τον τρόπο, είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα στον πρώτο μου τελικό, σε μια πόλη σαν τη Βαρκελώνη που μου αρέσει τόσο πολύ και είχα μεγάλη στήριξη από το κοινό. Ήταν ένα απερίγραπτο συναίσθημα για εμένα και μου έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο».

Ο Στέφανος, τέλος, μίλησε και για τα «φονικά» χτυπήματα του Ναδάλ. «Το forehand του Ράφα είναι ένα από τα ισχυρότερα στο tour. Πρώτη φορά βλέπω τόσο ισχυρό forehand και με τόση ενέργεια όπως το δικό του. Δεν μπορούσα να επιστρέψω αυτά τα χτυπήματα. Ήταν ανώτερος σε όλους τους τομείς και απλά πρέπει να τον συγχαρώ. Είναι ασυναγώνιστος στο χώμα».

Δείτε τις κορυφαίες φάσεις του τελικού:

Keywords
Τυχαία Θέματα