Έλενα Ράπτη: Όλοι οι Μακεδόνες κάναμε τον αγώνα μας. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι

«Ζούμε τις επιπτώσεις από τη συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι οι Μακεδόνες κάναμε τον αγώνα μας. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Έλενα Ράπτη, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Φένια Κλιάτση και το Στέργιο Καλόγηρο στη VERGINA TV.

Όπως

ανέφερε, «Προσπάθησα μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο να πείσω όσο μπορώ περισσότερους συναδέλφους, γι’ αυτή την εθνικά επιζήμια συμφωνία. Το είπαμε από την πρώτη ημέρα, ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί. Κανένας Πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να παραχωρήσει μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα στη γειτονική χώρα. Αντιστάθηκαν και βλέπουμε τώρα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, που όφειλε να προστατεύσει τους Έλληνες, που όφειλε να υπερασπιστεί την πατρίδα, το έκανε με ευκολία και μας πίκρανε πάρα πολύ»

Η κ. Ράπτη σημείωσε ακόμη «Είδαμε και τους ΑΝΕΛ να στηρίζουν με δανεικούς βουλευτές όταν ήρθε η ώρα να ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Και τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες. Αναρωτιέμαι για τους συναδέλφους δεν άκουσαν κανένα; Δεν άκουσαν τόσους καθηγητές Πανεπιστημίου που μιλούσαν για τις επιπτώσεις που θα βρούμε μπροστά μας; Τώρα που τις αντιμετωπίζουμε, τι έχουν να πουν; Τώρα που οι αλυτρωτικές διαθέσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο; Που πλέον ισχύει το Βόρεια Μακεδονία, το οποίο δεν το θέλαμε καθόλου. Θα μπορούσαμε να δεχτούμε μόνο το βόρεια της Μακεδονίας. Για τη γειτονική χώρα δεν υπάρχει το βόρεια. Το βλέπουμε στις διεθνείς εκθέσεις. Προσπαθούμε κάθε μέρα να βρούμε τρόπους πώς να αλλάξουμε αυτή τη συμφωνία. Όπως είδατε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε φροντίσει ακόμη και στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ να το βάλει ως προϋπόθεση στην αρχική ψήφιση της συμφωνίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα