ΕΛ.ΑΣ.: Πώς εξιχνίασε μετά από 8 μήνες τη δολοφονία του Γερμανού

«Φως» στις συνθήκες δολοφονίας 56χρονου Γερμανού τον περασμένο Ιανουάριο στην ευρύτερη περιοχή της Αρκίτσας Φθιώτιδας κατάφερε να ρίξει η αστυνομία, που, σε συνεργασία της, μέσω Interpol, με τις αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας και της Ελβετίας, εξιχνίασε την υπόθεση και την παρουσίασε σήμερα.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι η 46χρονη πρώην σύντροφος του θύματος, η οποία κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός, καθώς και ο 56χρονος σύζυγός της, που

κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός.

Και οι δύο συνελήφθησαν χθες, στο πλαίσιο σχετικών ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια Λαμίας.

Το απόγευμα της 10ης Ιανουαρίου 2018, ο 56χρονος Γερμανός εντοπίστηκε νεκρός σε αγρόκτημα με ελιές, στη θέση Στουρνάρα του οικισμού Τριανταφυλλιάς στην Αρκίτσα. Βρέθηκε σε ύπτια θέση, κοντά στο αυτοκίνητό του, χτυπημένος από σκάγια κυνηγετικού όπλου, σε διάφορα σημεία του σώματός του. Όπως προέκυψε, δολοφονήθηκε το προηγούμενο απόγευμα.

Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, που από το πρώτο στάδιο των ερευνών απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας, αφού στο σημείο δεν είχε βρεθεί το όπλο του θύματος (είχε βγει για κυνήγι), ενώ αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο του ατυχήματος, καθώς οι βολές που προκάλεσαν τον θάνατό του ήταν δύο και διαπιστώθηκε πως είχαν διαφορετική φορά μεταξύ τους.

Από την αυτοψία του τόπου του εγκλήματος, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι οι δράστες της ανθρωποκτονίας ήταν γνώριμοι του θύματος κι επιχείρησαν να «σκηνοθετήσουν» τη δολοφονία, ώστε να την εμφανίσουν ως ληστεία, για να αποπροσανατολίσουν έτσι τις αστυνομικές έρευνες.

Συγκεκριμένα, δε βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο του θύματος, όπως επίσης και το κυνηγετικό όπλο του, ενώ οι τσέπες του παντελονιού του φαίνονταν να έχουν ερευνηθεί και δεν εντοπίστηκαν στα ρούχα του πορτοφόλι ή χρήματα.

Αντιθέτως, είχαν βρεθεί χρήματα στο αυτοκίνητό του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο και ασφαλισμένο σε κοντινή απόσταση, ενώ τα κλειδιά του οχήματος είχαν πεταχτεί λίγα μέτρα πιο μακριά.

Το γεγονός πως το θύμα είχε πυροβοληθεί δύο φορές από πολύ κοντινή απόσταση και πισώπλατα, ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, ένδειξη ότι γνώριζε τον δολοφόνο του, ο οποίος ήταν άτομο της εμπιστοσύνης του.

Ο δολοφονηθείς είχε έρθει πριν πολλά χρόνια από το εξωτερικό και διέμενε στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει κοντά του κάποιο συγγενικό του πρόσωπο. Γνώριζε για πολλά χρόνια τη 46χρονη, ενώ μεταγενέστερα γνωρίστηκε και με τον 56χρονο Έλληνα.

Με τα δεδομένα αυτά, η αστυνομική έρευνα επικεντρώθηκε στο στενό φιλικό περιβάλλον του άτυχου Γερμανού και σε προσωπικές διαφορές οικονομικού χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, οι δύο εμπλεκόμενοι έπεσαν σε αντιφάσεις.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 56χρονος κατηγορούμενος τον Ιανουάριο του 2000 είχε συλληφθεί με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπού και παραβάσεων νομοθεσίας περί όπλων, στη περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Λαμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα