Έλ. Ράπτη: Είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή

Αναγκαία κρίνεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, επισημαίνει η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη, με άρθρο της στο artandartmagazine.gr.

Η κα. Ράπτη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα ωφελείται από αυτή την απόφαση με κονδύλια που υπολογίζεται να φτάσουν ίσως και τα 15 δις. Θα λάβει χρήματα μέσω ESM

για να αντιμετωπίσει την κρίση σε όλα τα επίπεδα, με μέτρα για τους εργαζόμενους που πρέπει να μείνουν στις δουλειές τους και τις επιχειρήσεις που πρέπει να μείνουν όρθιες μετά την κρίση. Αυτή τη στιγμή είναι αναγκαίο να ενισχυθούν τα υγειονομικά συστήματα, να τονωθεί η ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας, να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή. Είναι μια ένεση ρευστότητας που μαζί και με τις πρόσφατες αποφάσεις για δημοσιονομική ευελιξία θα επιτρέψει και στη χώρα μας να διαχειριστεί πολύ αποτελεσματικότερα τις επιπτώσεις της κρίσης. Είναι όμως ταυτόχρονα και μια μεγάλη ευκαιρία, να ξεπεράσει επιτέλους η Ευρώπη την εμμονή της στην αυστηρή οικονομική πειθαρχία και να αποδείξει πως είναι ξανά μια ένωση κυρίως ανθρώπων και όχι κυρίως αριθμών».

Keywords
Τυχαία Θέματα