Ελ. Χατζηγεωργίου: Δεν ξεπουλήσαμε τη Μακεδονία - Η Νοτοπούλου θα είναι σίγουρα στο δεύτερο γύρο

Την άποψη ότι η Θεσσαλονίκη με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα αποκτήσει το ρόλο που της αξίζει στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, εξέφρασε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους.

Η κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε ότι καταλαβαίνει τις αντιδράσεις και την ανησυχία των πολιτών στη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα για το θέμα, ωστόσο όπως είπε όσο περνάει ο χρόνος θα δουν τα οφέλη αυτής της συμφωνίας.

«Και εγώ από δω είμαι, εδώ μεγάλωσα και καταλαβαίνω τις ανησυχίες του κόσμου. Όσο περνάει ο χρόνος θα δει ότι δεν έχει γίνει ξεπούλημα της Μακεδονίας, της ιστορίας μας. Αλλά ακριβώς το αντίθετο», τόνισε η υφυπουργός, αναφέροντας ως πρόσφατο παράδειγμα την αλλαγή ονόματος σε φορείς, θεσμικά όργανα και ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό Προϋπολογισμό της γειτονικής χώρας.

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου αποκάλυψε ακόμα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί τα Σκόπια, αλλά και τις Ρουμανία, Σερβία και Βουλγαρία για επαφές, ενόψει και του 1ου Διαβαλκανικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των υπουργών Οικονομίας και Υποδομών των χωρών αυτών.

Αναφερόμενη στις πρώτες μέρες της ως υφυπουργός, είπε ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν ωστόσο όπως ανέφερε η βοήθεια από την Κατερίνα Νοτοπούλου ήταν πολύ μεγάλη γιατί έκανε καλή δουλειά και παρέδωσε ένα συμμαζεμένο υπουργείο.

Η κ. Χατζηγεωργίου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προκάτοχο της, σημειώνοντας πως θα είναι σίγουρα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και έχει πιθανότητες να είναι η επόμενη δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα