Εκτός λειτουργίας περισσότερες οθόνες στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΘ - "Ασυνήθιστα μεγάλο το πρόβλημα" απαντά ο Οργανισμός

Όλο και περισσότερες οθόνες του συστήματος τηλεματικής του ΟΑΣΘ βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Τα παράπονα που δέχεται ο Οργανισμός είναι πολλά.

Πολλές από τις περίπου 200 τηλεματικές στάσεις που βρίσκονται διεσπαρμένες στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης δεν δείχνουν πλέον την ώρα άφιξης των λεωφορείων, δυσχεραίνοντας έτσι την αναμονή των επιβατών. Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό ωστόσο το τελευταίο διάστημα

έχει μεγαλώσει. Ακόμα και σε στάσεις που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν οι φωτεινοί πίνακες, δείχνουν πληροφορίες για πολιτιστικές εκδηλώσεις και μηνύματα για χρόνια πολλά.

Μιλώντας στο thestival.gr, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Σάββας Παναγιωτίδης, τόνισε πως γίνονται επιδιορθώσεις και αλλαγή ανταλλακτικών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρρυθμίες που παρουσιάζονται στο σύστημα τηλεματικής.

Παράλληλα σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα έχει λήξει η σύμβαση που αφορούσε τη συντήρηση και επισκευή των συστημάτων τηλεματικής. Γι αυτό έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προκήρυξη διαγωνισμού για τον ανάδοχο που θα αναλάβει τόσο της συντήρηση όσο και την επισκευή.

"Είμαστε στη διαδικασία για την προκήρυξη διαγωνισμού για τον ανάδοχο και επειδή είναι επείγον σε μια δυο μέρες αναμένεται να αναρτηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος στο διαδίκτυο. Όπως προβλέπει ο νόμος σε 12 πρέπει να αναδειχθεί ανάδοχος. Έτσι σε 2 βδομάδες πιστεύουμε πως θα ξεκινήσει η συντήρηση από τον ανάδοχο", τόνισε ο κ. Παναγιωτίδης.

Όπως είπε παρότι ο ΟΑΣΘ νιώθει μια πίεση να μη γίνει διαγωνισμός αλλά επέκταση της σύμβασης, ο Οργανισμός θα προχωρήσει, όπως σε κάθε θέμα, σε διαγωνισμό με διαφανείς διαδικασίες.

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ άφησε αιχμές σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας πως είναι ασυνήθιστα μεγάλο για τις συντηρήσεις που γίνονται.

"Η ένταση και ο αριθμός των προβλημάτων είναι ασυνήθιστα μεγάλος. Είναι "παράξενο" δεν μπορώ να το εξηγήσω τεχνικά. Το επόμενο διάστημα με την ανάδειξη του αναδόχου το πρόβλημα θα λυθεί", ανέφερε ο κ. Παναγιωτίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα